Estètica [100277]
Jaques Pi, Jèssica
Vilar Roca, Gerard
Soto Calderón, Andrea
Bayarri Viñas, Barbara
Perez Casanovas, Ager
Hoyos Morales, Alfonso
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Aesthetics
Título variante: Estética
Fecha: 2021-22
Resumen: 1 Els objectius generals de l'assignatura són: 1. El coneixement dels textos fonamentals de la història de l'estètica, així com el seu vocabulari i argumentari 2. L'aplicació d'aquest vocabulari i argumentari a la praxis discursiva contemporània i la seva vinculació amb les pràctiques estètiques. Aquest segon objectiu ubica l'assignatura en el territori de l'estètica aplicada. 3. El desenvolupament, si s'escau, de l'expansió de la creativitat artística amb la creativitat filosòfica. Els objectius específics de l'assignatura són: 1. La comprensió de l'art com a un lloc idoni per al pensament 2. El coneixement dels llocs d'intersecció entre l'estètica i la tradició filosòfica 3. El coneixement d'alguns dels textos fonamentals de la tradició estètica 4. La presentació de l'estètica com a gnoseologia fonamental 5. El coneixement d'un argumentari i un vocabulari per a comprendre la tradició estètica i la dimensió estètica del món contemporani 6. L'establiment del diàleg entre els textos de la tradició estètica i l'art contemporani segons els procediments de l'estètica aplicada 7. El cultiu del sentit estètic de l'alumne com a sentit requerit per al coneixement, l'obertura del món i la generació de projectes col·laboratius 8. El cultiu, si s'escau, de la creativitat artística de l'estudiant amb la creativitat filosòfica 1. 9. Configuracions de projectes en estètica aplicada 2. 10. Projecció, si s'escau, dels coneixements de l'assignatura als futurs TFG i a altres recerques i projectes de l'estudiant.
Resumen: The general objectives of the course are: 1. The knowledge of the fundamental texts of the history of aesthetics, as well as its vocabulary and argumentation 2. The application of this vocabulary and argumentation to contemporary discursive praxis and its connection with aesthetic practices. This second objective locates the subject in the field of applied aesthetics. The specific objectives of the subject are: 1. The understanding of art as a privileged place for thinking 2. The knowledge of the points of intersection between aesthetics and the philosophical tradition 3. The knowledge of some of the fundamental texts of the aesthetic tradition 4. The presentation of aesthetics as a fundamental gnoseology 5. The knowledge of arguments and a vocabulary to understand the aesthetic tradition and the aesthetic dimension of the contemporary world 6. The establishment of a dialogue between the texts of the aesthetic tradition and contemporary art according to the procedures of applied aesthetics 7. The cultivation of the student's aesthetic sensitivity as a required sense for knowledge, the opening of the world and the generation of collaborative projects 8. The development of projects in applied aesthetics 9. Projection, when appropriate, of the knowledge of the subject to future TFG and other research and student projects.
Resumen: Los objetivos generales de la asignatura son: 1. El conocimiento de los textos fundamentales de la historia de la estética, así como su vocabulario y argumentario 2. La aplicación de este vocabulario y argumentario a la praxis discursiva contemporánea y su vinculación con las prácticas estéticas. Este segundo objetivo ubica la asignatura en el territorio de la estética aplicada. Los objetivos específicos de la asignatura son: 1. La comprensión del arte como un lugar idóneo para el pensamiento 2. El conocimiento de los puntos de intersección entre la estética y la tradición filosófica 3. El conocimiento de algunos de los textos fundamentales de la tradición estética 4. La presentación de la estética como gnoseología fundamental 5. El conocimiento de un argumentario y un vocabulario para comprender la tradición estética y la dimensión estética del mundo contemporáneo 6. El establecimiento del diálogo entre los textos de la tradición estética y el arte contemporáneo según los procedimientos de la estética aplicada 7. El cultivo del sentido estético del alumno como sentido requerido para el conocimiento, la apertura del mundo y la generación de proyectos colaborativos 8. El desarrollo de proyectos en estética aplicada 9. Proyección, en su caso, de los conocimientos de la asignatura a futuros TFG y otras investigaciones y proyectos del estudiante.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Filosofia [2500246]
Plan de estudios: Grau en Filosofia [802]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 124.4 KB

Anglès
8 p, 120.2 KB

Castellà
8 p, 121.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2021-07-09, última modificación el 2023-01-21



   Favorit i Compartir