Química i enginyeria de proteïnes [100857]
Ventura Zamora, Salvador
Navarro, Susanna
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Protein Chemistry and Engineering
Títol variant: Química e ingeniería de proteínas
Data: 2021-22
Resum: L'assignatura Química e Ingenyeria de Proteïnes forma part de la materia "Biologia Molecular" i en ella s'estudien les característiques estructurals i funcionals dels aminoàcids i les proteïnes tant des d'un punt de vista basic com aplicat. Donat que les proteïnes constitueixen les mòlecules efectores de molts processos bioquímics i biològics, el coneixement de la seva estructura i funcio es bàsic per al seguiment de un bon nombre de les matèries del Grau de Bioquímica. Els coneixements teòrics adquirits en l'assignatura de Química e Ingenyeria de Proteïnes es complementen amb una formació pràctica al laboratori en l'assignatura de Laboratori Integrat 3. Els objectius formatius són que l'estudiant, en finalitzar l'assignatura, sigui capaç de: • Conèixer les propietats químiques i estructurals dels aminoàcids. • Descriure els mètodes de seqüenciació i síntesi de pèptids. 1 • Descriure els elements d'estructura secundària, terciària i quaternària de les proteïnes, els determinants de la seva estabilitat i plegament. • Classificar estructuralmente les proteïnes. • Explicar els diferents mètodes per a la determinació de l'estructura tridimensional de les proteïnes. • Descriure les bases moleculars del plegament de proteïnes, de la seva dinàmica molecular, del seu processament post-traduccional i del seu trafic als diferents compartiments cel·lulars. • Explicar les bases bioquímiques de l'evolució de proteïnes. • Descriure les propietats del proteoma humà i el mètodes emprats per la seva caracterització. • Coneixer els mètodesper a la producción artificial, modificació i optimització de les propietats de les proteïnes. • Integrar i aplicar els coneixements teòrics adquirits per interpretar els resultats d'experiments científics i per resoldre problemes experimentals. • Utilitzar la terminologia científica adequada.
Resum: The subject Chemical and Protein Engineering is part of the subject "Molecular Biology", in which the structural and functional characteristics of amino acids and proteins are studied from a basic and applied point of view. Since proteins constitute the effector molecules of many biochemical and biological processes, knowledge of its structure and function is essential for the understanding of a good number of subjects in the Degree in Biochemistry. The theoretical knowledge acquired in the subject of Protein Chemistry and Engineering is complemented by a practical training in the laboratory in the context of Integrated Laboratory 3. The training objectives are: that the student, at the end of the subject, would be able to: • Know the chemical and structural properties of amino acids. • Describe the methods of sequencing and synthesis of peptides. • Describe the elements of secondary, tertiary and quaternary structure of the proteins, the determinants of their stability and folding. 1 their stability and folding. • Structurally classify proteins. • Explain the different methods for the determination of the three-dimensional structure of the proteins. • Describe the molecular bases of the folding of proteins, their molecular dynamics, their post-translational processing and their traffic to the different cellular compartments. • Explain the biochemical bases of the evolution of proteins. • Describe the properties of the human proteome and the methods used for its characterization. • Know the methods for artificial production, modification and optimization of the properties of the proteins • Integrate and apply the theoretical knowledge acquired to interpret the results of scientific experiments and to solve experimental problems. • Use of the appropriate scientific terminology.
Resum: La asignatura Química e ingeniería de Proteínas forma parte de la materia "Biología Molecular" y en ella se estudian las características estructurales y funcionales de los aminoácidos y las proteínas tanto desde un punto de vista básico como aplicado. Dado que las proteínas constituyen las moléculas efectoras de muchos procesos bioquímicos y biológicos, el conocimiento de su estructura y funcion es básico para el seguimiento de un buen número de las materias del Grado de Bioquímica. Los conocimientos teóricos adquiridos en la asignatura de Química e ingeniería de proteínas se complementan con una formación práctica en el laboratorio en la asignatura de Laboratorio Integrado 3. Los objetivos formativos son que el estudiante, al finalizar la asignatura, sea capaz de: • Conocer las propiedades químicas y estructurales de los aminoácidos. • Describir los métodos de secuenciación y síntesis de péptidos. • Describir los elementos de estructura secundaria, terciaria y cuaternaria de las proteínas, los determinantes 1 • Describir los elementos de estructura secundaria, terciaria y cuaternaria de las proteínas, los determinantes de su estabilidad y plegamiento. • Clasificar estructuralmente las proteínas. • Explicar los diferentes métodos para la determinación de la estructura tridimensional de las proteínas. • Describir las bases moleculares del plegamiento de proteínas, de su dinámica molecular, de su procesamiento post-traduccional y de su tráfico en los diferentes compartimentos celulares. • Explicar las bases bioquímicas de la evolución de proteínas. • Describir las propiedades del proteoma humano y los métodos empleados para su caracterización. • Conocer los métodos para la producción artificial, modificación y optimización de las propiedades de las proteínas. • Integrar y aplicar los conocimientos teóricos adquiridos para interpretar los resultados de experimentos científicos y para resolver problemas experimentales. • Utilizar la terminología científica adecuada.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Bioquímica [2500252]
Pla d'estudis: Grau en Bioquímica [814]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 114.3 KB

Anglès
7 p, 113.5 KB

Castellà
7 p, 115.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2023-01-21



   Favorit i Compartir