Microbiologia [100875]
Corchero Nieto, José Luis
Teixido Devesa, Laura
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Microbiology
Títol variant: Microbiología
Data: 2021-22
Resum: Contextualització de l'assignatura: Es tracta d'una assignatura obligatòria del grau de Bioquímica, que introdueix als estudiants en el món microbià, donant una visió general dels microorganismes, en connexió amb la resta d'éssers vius i amb els diferents ambients en els quals viuen els microorganismes. Aquesta assignatura, atès el seu caire introductori, dóna els conceptes i les competències més bàsiques referides a la Microbiologia, per tal que els estudiants puguin aprofundir en els següents cursos la resta d'assignatures que formen part del nucli del grau de Bioquímica. Objectius formatius de l'assignatura: 1. Reconèixer a grans trets la diversitat microbiana i saber distingir les característiques que defineixen els diferents grups microbians. 2. Identificar les diferents estructures, així com la composició de la cèl·lula procariota. 3. Conèixer la versatilitat metabòlica dels diferents grups microbians, particularment la dels procariotes. 4. Conèixer la variabilitat genòmica dels microorganismes i els principals mecanismes d'intercanvi 1 4. Conèixer la variabilitat genòmica dels microorganismes i els principals mecanismes d'intercanvi d'informació genètica en procariotes. 5. Reconèixer les principals relacions dels microorganismes amb els éssers vius i amb l'entorn físic que habiten. 6. Conèixer el paper dels microorganismes en el desenvolupament de les societats humanes, així com les seves actuals i futures aplicacions. 7. Saber realitzar càlculs bàsics per determinar paràmetres microbiològics. 8. Comprendre tècniques bàsiques de laboratori per treballar experimentalment amb microorganismes.
Resum: Microbiology is a compulsory course/subject of the Biochemistry degree, which introduces students to the microbial world, giving a general view of the microorganisms, in connection with other organisms, and with the different environments in which microorganisms live. This subject gives basic concepts and skills in Microbiology, so that the students can dig deeper in the following courses that form part of the nucleus of the Biochemistry degree. Detailed objectives of the course 1 Recognize the huge microbial biodiversity and know how to distinguish the characteristics that define different microbial groups. 2 Identify the different structures, as well as the composition, of the prokaryotic cell. 3 To know the metabolic versatility of the different microbial groups, particularly that of the prokaryote. 1 4 To know the genomic variability of microorganisms and the main mechanisms for genetic information exchange in prokaryotic cells. 5 Recognize the main relationships of microorganisms with the other organisms and with the physical environment they inhabit. 6 To know the role of microorganisms in the development of human societies, as well as their current and future applications. 7 Know how to perform basic calculations to determine microbiological parameters. 8 Understand basic laboratory techniques to work with microorganisms.
Resum: La Microbiología es una asignatura obligatoria de la carrera de Bioquímica, que introduce al alumno en el mundo microbiano, dándole una visión general de los microorganismos, en conexión con otros organismos y con los diferentes ambientes en los que viven los microorganismos. En esta asignatura se imparten conceptos y habilidades básicas en Microbiología, para que los alumnos puedan profundizar en los siguientes cursos que forman parte del núcleo de la carrera de Bioquímica. Objetivos detallados del curso 1 Reconocer la enorme biodiversidad microbiana y saber distinguir las características que definen los diferentes grupos microbianos. 2 Identificar las diferentes estructuras, así como la composición, de la célula procariótica. 3 Conocer la versatilidad metabólica de los diferentes grupos microbianos, en particular el del procarionte. 4 Conocer la variabilidad genómica de los microorganismos y los principales mecanismos de intercambio de información genética en células procarióticas. 5 Reconocer las principales relaciones de los microorganismos con los otros organismos y con el entorno físico en el que viven. 6 Conocer el papel de los microorganismos en el desarrollo de las sociedades humanas, así como sus aplicaciones actuales y futuras. 1 aplicaciones actuales y futuras. 7 Saber cómo realizar cálculos básicos para determinar los parámetros microbiológicos. 8 Comprender las técnicas básicas de laboratorio para trabajar con microorganismos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Bioquímica [2500252]
Pla d'estudis: Grau en Bioquímica [814]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 117.5 KB

Anglès
7 p, 112.8 KB

Castellà
7 p, 114.0 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2023-01-21



   Favorit i Compartir