Bioquímica [100938]
Plana Coll, Maria
Moussaoui, Mohammed
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Biochemistry
Data: 2021-22
Resum: A l'assignatura Bioquímica s'estudien en una primera part les característiques estructurals i funcionals de les biomolècules des d'un punt de vista bàsic i general, fent èmfasi en les proteïnes, i especialment en els enzims. En una segona part els conceptes s'aplicaran de manera dinàmica per entendre la bioenergètica, la biosenyalització i les rutes principals del metabolisme. L'objectiu general de l'assignatura és proporcionar els fonaments dels aspectes i conceptes moleculars i metabòlics necessaris per al seguiment de moltes matèries del Grau en Biotecnologia. Objectius concrets de l'assignatura: - Comprendre els trets estructurals fonamentals de les molècules biològiques, sabent-ne extreure conclusions sobre la seva estabilitat, la seva funcionalitat i la seva capacitat per la replicació d'estructures. 1 - Comprendre els conceptes de cinètica de l'acció enzimàtica en el context de l'estudi de les reaccions biològiques i la seva regulació. - Descriure els mecanismes generals mitjançant els quals els éssers vius obtenen i transformen l'energia de l'entorn. - Conèixer els mecanismes moleculars principals de transducció de senyals. - Descriure les rutes principals del metabolisme intermediari de glúcids, lípids i compostos nitrogenats, la seva regulació i coordinació. - Saber com aplicar els coneixements estudiats per a resoldre problemes qualitatius i quantitatius.
Resum: The subject Biochemistry includes a first part that explains the structural and functional characteristics of biomolecules, with a special emphasis on proteins and enzymes. The second part focuses on understanding bioenergetics, biosignaling and the main routes of metabolism. The general objective of this subject is to provide the basis of the biochemistry that are considered necessary for understanding specific subjects of the Degree in Biotechnology. Specific objectives of the subject: - To understand the structural characteristics of biological molecules, knowing how to draw conclusions about their stability, their function and their capacity for replication of structures. - To understand the concepts of enzyme activity and kinetics in the context of biological reactions and their regulation. - To describe the general mechanisms through which living organisms obtain and transform the energy of the environment. - To know the main molecular mechanisms of biosignaling. - To describe the main routes of intermediate metabolism of glucose, lipids and nitrogen compounds, their 1 - To describe the main routes of intermediate metabolism of glucose, lipids and nitrogen compounds, their regulation and coordination. - To know how to apply the knowledge to solve qualitative and quantitative problems.
Resum: La asignatura Bioquímica incluye en la primera parte las características estructurales y funcionales de las biomoléculas, con un énfasis especial en las proteínas y en los enzimas. La segunda parte se centra en comprender la bioenergética, la bioseñalización y las rutas principales del metabolismo. El objetivo general de la asignatura es proporcionar los fundamentos de la bioquímica que se consideran necesarios para la comprensión de diversas materias del Grado en Biotecnología. Objetivos concretos de la asignatura: - Comprender las características estructurales de las moléculas biológicas, sabiendo extraer conclusiones sobre su estabilidad, su función y su capacidad para la replicación de estructuras. - Comprender los conceptos de la actividad y la cinética cinética enzimática en el contexto de las reacciones biológicas y su regulación. - Describir los mecanismos generales mediante los cuales los seres vivos obtienen y transforman la energía del entorno. - Conocer los principales mecanismos moleculares de transducción de señales. - Describir las rutas principales del metabolismo intermediario de glúcidos, lípidos y compuestos nitrogenados, 1 - Describir las rutas principales del metabolismo intermediario de glúcidos, lípidos y compuestos nitrogenados, su regulación y coordinación. - Saber cómo aplicar los conocimientos estudiados para resolver problemas cualitativos y cuantitativos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Biotecnologia [2500253]
Pla d'estudis: Grau en Biotecnologia [815]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 106.7 KB

Anglès
6 p, 108.1 KB

Castellà
7 p, 110.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2023-01-21



   Favorit i Compartir