Laboratori integrat V [100976]
Julián Gómez, Esther
Cortés Garmendia, M. Pilar
Herrero Abadía, Paula
Guàrdia Valle, Laia
Aranda Rodríguez, Jesús
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Títol variant: Laboratory V
Títol variant: Laboratorio integrado V
Data: 2021-22
Resum: Es tracta d'una assignatura obligatòria del Grau de Microbiologia, que introdueix als estudiants tant en l'ús d'un conjunt de tècniques analítiques en el camp sanitari i d'aliments com en la manipulació genètica de microorganismes i en l'aplicació d'altres tècniques moleculars associades a la matèria de Microbiologia Molecular. Els objectius formatius concrets a assolir d'aquesta assignatura són els següents: Aplicació de diferents tècniques per l'aïllament i/o identificació de microorganismes indicadors i 1 Aplicació de diferents tècniques per l'aïllament i/o identificació de microorganismes indicadors i patògens en l'àmbit clínic, alimentari i fitosanitari. Saber aplicar metodologies per a la incorporació de DNA exogen en bacteris. Entendre l'ús de diferents vectors microbians i la seva aplicació en la manipulació genètica i l'estudi, a nivell molecular, dels microorganismes. Conèixer processos de mutagènesi i recombinació per a l'obtenció de noves soques bacterianes. Utilitzar eines basades en les fusions gèniques per a la quantificació de l'expressió de gens bacterians o per a la determinació de la interacció entre dues proteïnes. Incrementar l'autonomia de l'estudiant dins d'un laboratori de Microbiologia i la seva capacitat per al disseny experimental de processos encaminats a resoldre un problema plantejat integrant així tots els coneixements tant teòrics com pràctics adquirits.
Resum: This is a compulsory subject of the Microbiology Degree, which introduces students both in the use of a set of analytical techniques in the field of health and food as in the genetic manipulation of microorganisms and in the application of microbiology of other molecular techniques associated with the subject of Molecular Microbiology. The specific training objectives to achieve from this subject are the following: • Application of different techniques for the isolation and/or identification of indicator and pathogenic 1 • Application of different techniques for the isolation and/or identification of indicator and pathogenic microorganisms in the clinical, food and plant health field. • To know how to apply methodologies for the incorporation of exogenous DNA into bacteria. • To understand the use of different microbial vectors and their application in genetic manipulation and the study, at the molecular level, of microorganisms. • Knowing processes of mutagenesis and recombination to obtain new bacterial strains. • To use tools based on genetic fusions for the quantification of the expression of bacterial genes or for the determination of the interaction between two proteins. • To increase the autonomy of the student within a Microbiology laboratory and his/her capacity for the experimental design of processes aimed to solve a proposed problem, thus integrating all the theoretical and practical knowledge acquired.
Resum: Se trata de una asignatura obligatoria del Grado de Microbiología, que introduce a los estudiantes tanto en el uso de un conjunto de técnicas analíticas en el campo sanitario y de los alimentos como en la manipulación genética de microorganismos y en la aplicación de otras técnicas moleculares asociadas a la Microbiología Molecular. Los objetivos formativos concretos a alcanzar de esta asignatura son los siguientes: 1 • Aplicación de diferentes técnicas para el aislamiento y / o identificación de microorganismos indicadores y patógenos en el ámbito clínico, alimentario y fitosanitario. • Saber aplicar metodologías para la incorporación de ADN exógeno en bacterias. • Entender el uso de diferentes vectores microbianos y su aplicación en la manipulación genética y el estudio, a nivel molecular, de los microorganismos. • Conocer procesos de mutagénesis y recombinación para la obtención de nuevas cepas bacterianas. • Utilizar herramientas basadas en las fusiones génicas para la cuantificación de la expresión de genes bacterianos o para la determinación de la interacción entre dos proteínas. • Incrementar la autonomía del estudiante dentro de un laboratorio de Microbiología y su capacidad para el diseño experimental de procesos encaminados a resolver un problema planteado, integrando así todos los conocimientos tanto teóricos como prácticos adquiridos.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Microbiologia [2500502]
Pla d'estudis: Grau en Microbiologia [816]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 108.5 KB

Anglès
6 p, 108.0 KB

Castellà
6 p, 107.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-09, darrera modificació el 2023-02-24



   Favorit i Compartir