Filosofia de l'art [100290]
Jaques Pi, Jèssica
Vilar Roca, Gerard
Soto Calderon, Andrea
Bayarri Viñas, Barbara
Hoyos Morales, Alfonso
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Philosophy of Art
Títol variant: Filosofía del arte
Data: 2022-23
Resum: 1 L'assignatura pretén la immersió dels alumnes en la Filosofia de l'art i, a partir d'aquesta, en la Filosofia en general, i una primera familiarització amb el vocabulari, l'argumentari, els textos, els processos creatius i les imatges de primera referència d'aquests àmbits, a partir d'una hibridació de discursos i pràctiques. L'objectiu general de l'assignatura és que l'alumne conegui i s'apassioni per l'àmbit d'intersecció entre les arts i la filosofia, és a dir: que descobreixi la potencialitat filosòfica de les arts, així com la transitivitat entre el discurs sobre aquestes i l'activitat creativa, que serà allò que anomenarem poiesis: un fer des del discurs i un discurs des de la pràctica. És per això que l'assignatura pertany vocacionalment a l'estètica aplicada. No es requereixen coneixements previs ni en arts ni en filosofia. Els objectius específics de l'assignatura són: 1. L'apassionament dels alumnes per les arts i altres pràctiques estètiques 2. L'elaboració d'un argumentari i d'un vocabulari per a comprendre i explicar el potencial filosòfic de les arts i el potencial creatiu de la filosofia 3. El coneixement d'algunes de les lectures fonamentals per als objectius 1 i 2 4. El coneixement dels períodes fonamentals de la confluència entre art i filosofia, així com les afinitats amb altres formes de coneixement 5. La comprensió d'alguns processos creatius de la confluència entre art i filosofia. 6. El coneixement de les tensions principals entre art, ciència i filosofia 7. La comprensió de l'art com lloc un de construcció i destrucciód'esfera pública 8. Cultiu del sentit estètic dels estudiants com a requeriment per al coneixement i a l'obertura del món, així com per la passió per les arts 9. Primeres configuracions de projectes en estètica aplicada 10. Projecció, si s'escau, dels coneixements de l'assignatura als futurs TFG i a altres recerques i projectes de l'estudiant.
Resum: 1 This module aims at immersing students in the Philosophy of Art and, from this, in Philosophy in general, and a first habituation to and contact with the vocabulary, the arguments, the texts, the creative processes and the images of first reference within of these areas, from a hybridation of discourses and practices. Objectives The general objective of the subject is that the student knows and is passionate about the area of intersection between art and philosophy, that is: to discover the philosophical potential of the arts, as well as the transitivity between the discourse on these and the creative activity, which we will name poiesis: a doing from the discourse, and a discourse from the practice. It is for this reason that the subject belongs vocationally to applied aesthetics. The specific objectives of the subject are: 1. Developing the students' passion for the arts and other aesthetic practices 2. Acquiring arguments and vocabulary to understand and explain the philosophical potential of the arts and the creative potential of philosophy 3. Knowing some fundamental readings for objectives 1 and 2 4. Getting to know the fundamental periods of the confluence between art and philosophy, as well as the affinities with other kinds of knowledge 5. Understanding some creative processes of the confluence between art and philosophy 6. Knowing the main tensions between art, science and philosophy 7. Understanding art as a place of construction and destruction of the public sphere 8. Cultivating the aesthetic sense of the students as a requisite for knowledge and openness to the world, as well as for the passion for the arts 9. Developing first configurations of projects in applied aesthetics 10. Projection, if appropriate, of the knowledge of the subject to future TFG and other research and projects of the student.
Resum: La asignatura pretende la inmersión de los alumnos en la Filosofía del Arte y, a partir de esta, en la Filosofía en general, y una primera familiarización con el vocabulario, los argumentos, los textos, los procesos creativos y las imágenes de primera referencia dentro de estos ámbitos, a partir de una hibridación de discursos y 1 y las imágenes de primera referencia dentro de estos ámbitos, a partir de una hibridación de discursos y prácticas. Objectivos El objetivo general de la asignatura es que el alumno conozca y se apasione por el ámbito de intersección entre las arte y la filosofía, es decir: que descubra el potencial filosófico de las artes, así como la transitividad entre el discurso sobre éstas y la actividad creativa, que será lo que denominaremos poiesis: un hacer desde el discurso y un discurso desde la práctica. Es por este motivo que la asignatura pertenece vocacionalmente a la estética aplicada. Los objetivos específicos de la asignatura son: 1. El apasionamiento de los alumnos por las artes y otras prácticas estéticas 2. La elaboración de un argumentario y vocabulario para comprender y explicar el potencial filosófico de las artes y el potencial creativo de la filosofía 3. El conocimiento de algunas lecturas fundamentales para los objetivos 1 y 2 4. El conocimiento de los períodos fundamentales de la confluencia entre arte y filosofía, así como las afinidades con otras formas de conocimiento 5. La comprensión de algunos procesos creativos de la confluencia entre arte y filosofía 6. El conocimiento de las tensiones principales entre arte, ciencia y filosofía 7. La comprensión del arte como lugar de construcción y destrucción de la esfera pública 8. El cultivo del sentido estético de los/las estudiantes como requisito para el conocimiento y la apertura al mundo, así como para la pasión por las artes 9. La primera configuración de proyectos en estética aplicada 10. La proyección, si conviene, de los conocimientos de la asignatura a futuros TFG y otras investigaciones y proyectos del/ la estudiante.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Filosofia [2500246]
Pla d'estudis: Grau en Filosofia [802]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
9 p, 125.0 KB

Anglès
9 p, 124.7 KB

Castellà
9 p, 126.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2022-07-08, darrera modificació el 2023-01-22



   Favorit i Compartir