Crítica de l'art [100558]
Gutierrez Torres, David
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Art Criticism
Títol variant: Crítica del arte
Data: 2022-23
Resum: L'objectiu de l'assignatura és aprofundir en el coneixement, anàlisi i ús de les eines conceptuals i metodològiques que permeti a l'estudiant produir continguts crítics en els diferents àmbits de l'art. L'assignatura s'articula en tres vessants: Des d'un punt de vista diacrònic, es realitzarà un recorregut per les principals línies que han configurat la pràctica crítica des de la segona guerra mundial Des d'un punt de vista sincrònic, es reflexionarà sobre el paper actual de la crítica d'art, més aviat, sobre els papers de la crítica, bàsicament en la seva extensió cap al comissariat com a configurador de continguts en art I, en un sentit pràctic, es treballarà la pròpia pràctica de la crítica d'art, tant des de l'escriptura com des del comissariat i el debat com a eina crítica bàsica. L'assignatura es configura en una ferma correlació amb la pràctica artística i a partir de les manifestacions artístiques en curs. És a dir, fomentarà l'anàlisi crític de l'actualitat de l'art i la capacitat de fer propostes. En aquest sentit, l'assignatura proposa un seminari de treball en el qual articular teoria i pràctica. 1. Conèixer les principals línies de la crítica d'art 2. Familiaritzar-se amb eines d'anàlisi i opinió 3. Treballar l'escriptura i la capacitat d'argumentació crítica 4. Aprendre a desenvolupar projectes en els diferentsàmbits de la crítica 5. Desenvolupar conceptes relacionats amb el comissariat com extensió de la crítica d'art 6. Aplicar la capacitat per relacionar conceptes i obres i produccions culturals diverses entre si. 7. Prendre consciència de la relació entre actualitat i activitat crítica.
Resum: The aim of the subject is to develope the knowledge, analysis and use of conceptual and methodological tools that allow the student to produce critical content in different areas of art. The subject is structured in three aspects: From a diachronic point of view, there will be a tour of the main lines that have shaped the critical practice since the Second World War From a synchronic point of view, it will reflect on the current role of art criticism, rather, on the roles of criticism, basically in its extension towards curating as a configurator of content in art And, in a practical sense, the practice of art criticism will be worked on, both from writing and from curating and debate as a basic critical tool. The subject is configured in strong correlation with the artistic practice and with the artistic manifestations in course. It will encourage critical analysis of the current status of art and the ability to make proposals. In this sense, the subject proposes a work seminar in which to articulate theory and practice. 1. Know the main lines of art criticism 2. Become familiar with tools of analysis and opinion 3. Work on writing and critical argumentation skills 4. Learn to develop projects in the diferents issues of the critic 5. Develop concepts related to curating as an extension of art criticism 6. Apply the ability to relate concepts and works and diverse cultural productionsto each other. 7. Become aware of the relationship between current and critical activity.
Resum: El objetivo de la asignatura es profundizar en el conocimiento, análisis y uso de las herramientas conceptuales y metodológicas que permita al estudiante producir contenidos críticos en los diferentes ámbitos del arte. La asignatura se articula en tres vertientes: Desde un punto de vista diacrónico, se realizará un recorrido por las principales líneas que han configurado la práctica crítica desde la segunda guerra mundial Desde un punto de vista sincrónico, se reflexionará sobre el papel actual de la crítica de arte, más bien, sobre los papeles de la crítica, básicamente en su extensión hacia el comisariado como configurador de contenidos en arte Y, en un sentido práctico, se trabajará la propia práctica de la crítica de arte, tanto desde la escritura como desde el comisariado y el debate como herramienta crítica básica. La asignatura se configura en una firme correlación con la práctica artística y a partir de las manifestaciones artísticas en curso. Es decir, fomentará el análisis crítico de la actualidad del arte y la capacidad de hacer propuestas. En este sentido, la asignatura propone un seminario de trabajo en el cual articular teoría y práctica. 1. Conocer las principales líneas de la crítica de arte 2. Familiarizarse con las herramientas de análisis y opinión 3. Trabajar la escritura y la capacidad de argumentación crítica 4. Aprender a desarrollar proyectos en los diferentes ámbitos de la crítica 5. Desarrollar conceptos relacionados con el comisariado como extensión de la crítica de arte 6. Aplicar la capacidad para relacionar conceptos y obras y producciones culturales diversas entre sí. 7. Tomar conciencia de la relación entre actualidad y actividad crítica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Història de l'art [2500239]
Pla d'estudis: Grau en Història de l'Art [807]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
4 p, 105.0 KB

Anglès
4 p, 103.7 KB

Castellà
5 p, 105.5 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2022-07-08, darrera modificació el 2023-01-22



   Favorit i Compartir