Pràctica Clínica Assistencial II [106720]
Molinuevo Alonso, Beatriz
Azagra Ledesma, Rafael
Mundet Tuduri, Javier
Flor Escriche, Xavier
Gimenez-Llort, Lydia
Altaba Barceló, Ana María
Juvanteny Gorgals, Joan
Lopez Exposito, Francisco
Gonzalez Saavedra, Maria Isabel
Oromendia Rodriguez, Pablo
Juncosa Font, Sebastián
Alavedra Celada, Clara
Güell Parnau, Sílvia
Mengual Martinez, Lucas
Bosch i Fontcuberta, Josep M
Llussà, Judith
Wilke Trinxant, Maria Asuncion
Tienda Carretero, Raquel
Llauger Rossello, Maria Antonia
Lopez Lifante, Victor Miguel
Fluxa Terrasa, Guillem
Llovet Lombarte, Jose Miguel
Bare Mañas, Montserrat
Mulero Collantes, Miriam
Pretus Gomez, Clara
Bravo Vicien, Maria Luz
Gayarre Aguado, Raquel
Roig Cabo, Pascual
Limon Ramirez, Esther
Cirera Amores, Maria Carme
Hidalgo Valls, Pablo Andres
Navarro Fontanellas, Elisabeth
Rebollar Gil, Mónica
Estafanell Celma, Anna
Lacasta Tintorer, David
Pardo Cladellas, Yolanda
Taberner Viera, Joan
Canovas Zaldua, Yoseba
Cos Claramunt, Francesc Xavier
Piquer Farres, Nuria
Contreras Rodríguez, Oren
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Título variante: Clinical Care Practice II
Título variante: Práctica Clínica Asistencial II
Fecha: 2022-23
Resumen: L'assignatura Pràctica Clínica Assistencial II s'imparteix a segon curs del Grau de Medicina i forma part de la Matèria Pràctica Clínica amb l'objectiu d'apropar a l'alumnat a la pràctica clínica des del primer any de carrera. L'experiència viscuda a l'assignatura Pràctica Clínica Assistencial I ha permès a l'alumnat conèixer el funcionament d'un Centre d'Atenció Primària i tenir un primer contacte amb persones usuàries del sistema de salut. Atès que l'exercici de la Medicina es basa en una relació interpersonal que es dur a terme dins d'un context comunitari amb l'assignatura Pràctica Clínica Assistencial II es pretén que l'alumnat comenci a copsar la importància de les conductes, els estats psicològics, les creences, les expectatives, els desitjos, les actituds de les persones i la comunitat en la que habiten en els seus processos de salut-malaltia, així com de la rellevància de les habilitats comunicatives del personal sanitari en la relació amb pacients i familiars i amb altres professionals. De manera més específica, l'assignatura Pràctica Clínica Assistencial II té com a objectius: 1) millorar la integració dels elements de la comunicació verbal i no verbal per a la comprensió de l'activitat assistencial; 2) aprofundir en l'atenció centrada en el/la pacient i l'aplicació del model biopsicosocial; 3) conèixer i facilitar els ressorts de la motivació de pacients pel canvi de conductes mitjançant el model de l'entrevista motivacional; 4) transmetre la importància de mesurar, registrar i sistematitzar la informació que rebem tant de l'anamnesi com 2 transmetre la importància de mesurar, registrar i sistematitzar la informació que rebem tant de l'anamnesi com de l'exploració física (fase exploratòria de l'entrevista) 5) reconèixer, en la seva comunitat, els determinants socials i els actius en salut que poden influir en el procés salut-malaltia. L'assoliment de les competències de l'assignatura permetrà a l'alumnat començar la seva formació en habilitats interpersonals i comunicatives que es relacionen amb l'obtenció de major informació i més acurada, la millora del nivell de satisfacció de pacients i de professionals sanitaris, un major nivell de precisió diagnòstica, el disseny d'un pla terapèutic adaptat a les característiques dels/de les pacients i una major probabilitat de compliment terapèutic entre altres. Ampliarà la visió de la salut com a objectiu individual i determinat per l'assistència sanitària cap a una visió de salut com a objectiu col·lectiu a dins d'una comunitat determinat també per les seves estructures i relacions entre les persones.
Resumen: The subject Clinical Care Practice II is taught in the second year of the Degree in Medicine and is part of the Clinical Practice Subject with the aim of bringing students closer to clinical practice from the first year of the degree. The experience lived in the subject Clinical Care Practice I has allowed students to know the operation of a Primary Care Center and have a first contact with people using the health system. Medicine practice is based on an interpersonal relationship that takes place within a community context. This subject aims to point students out the importance of behaviors, psychological states, beliefs, expectations, desires, and attitudes of people and the community in which they live in their health-disease processes, as well as the relevance of the communication skills of health professionals in the relationship with patients and relatives and with other professionals. More specifically, the Clinical Care Practice II subject aims to: 1) improve the integration of verbal and non-verbal communication elements for the understanding of care activity, 2) delve into patient-centered care and the biopsychosocial model application, 3) know and encourage patients' motivation springs for behavior change through the motivational interview model, 4) convey the importance of measuring, recording, and systematizing the received information from both the history and the physical examination (exploratory phase of the interview), and 5) recognize, in their community, the social determinants and health assets that can influence in the health-disease process. The achievement of the subject competencies will allow students to begin their interpersonal and 2 The achievement of the subject competencies will allow students to begin their interpersonal and communication skills training that is related to obtaining more appropriate and more information. Fact that improves patients' and health professionals' satisfaction levels, accomplishes greater diagnostic accuracy, and enables the design of a therapeutic plan adapted to the patients' characteristics with a greater probability of therapeutic compliance, among others. The vision of health as an individual objective determined by health care will be broadened towards a vision of health as a collective objective determined by relationships between people and its community structures.
Resumen: La asignatura Práctica Clínica Asistencial II se imparte en segundo curso del Grado de Medicina y forma parte de la Materia Práctica Clínica con el objetivo de acercar al alumnado a la práctica clínica desde el primer año de carrera. La experiencia vivida en la asignatura Práctica Clínica Asistencial I ha permitido al alumnado conocer el funcionamiento de un Centro de Atención Primaria y tener un primer contacto con personas usuarias del sistema de salud. Dado que el ejercicio de la Medicina se basa en una relación interpersonal que se lleva a cabo dentro de un contexto comunitario con la asignatura Práctica Clínica Asistencial II se pretende que el alumnado empiece a captar la importancia de las conductas, los estados psicológicos, las creencias, las expectativas, los deseos, las actitudes de las personas y la comunidad en la que habitan en sus procesos de salud-enfermedad, así como de la relevancia de las habilidades comunicativas del personal sanitario en la relación con pacientes y familiares y con otros profesionales. De forma más específica, la asignatura Práctica Clínica Asistencial II tiene como objetivos: 1) mejorar la integración de los elementos de la comunicación verbal y no verbal para la comprensión de la actividad asistencial; 2) profundizar en la atención centrada en el/la paciente y la aplicación del modelo biopsicosocial; 3) conocer y facilitar los resortes de la motivación de pacientes por el cambio de conductas mediante el modelo de la entrevista motivacional; 4) transmitir la importancia de medir, registrar y sistematizar la información que recibimos tanto de la anamnesis como de la exploración física (fase exploratoria de la entrevista) 5) reconocer, en su comunidad, los determinantes sociales y los activos en salud que pueden influir 2 entrevista) 5) reconocer, en su comunidad, los determinantes sociales y los activos en salud que pueden influir en el proceso salud-enfermedad. La consecución de las competencias de la asignatura permitirá al alumnado empezar su formación en habilidades interpersonales y comunicativas que se relacionan con la obtención de mayor información y más cuidadosa, la mejora del nivel de satisfacción de pacientes y de profesionales sanitarios, un mayor nivel de precisión diagnóstica, el diseño de un plan terapéutico adaptado a las características de los/las pacientes yuna mayor probabilidad de cumplimiento terapéutico entre otros. Ampliará la visión de la salud como objetivo individual y determinado por la asistencia sanitaria hacia una visión de salud como objetivo colectivo dentro de una comunidad determinado también por sus estructuras y relaciones entre las personas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Medicina [2502442]
Plan de estudios: Grau en Medicina [1509]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
8 p, 122.5 KB

Anglès
8 p, 120.4 KB

Castellà
9 p, 122.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2022-07-08, última modificación el 2024-03-07



   Favorit i Compartir