Arqueobotànica: Gestió Social de Recursos Vegetals [44478]
Micó Pérez, Rafael
Pérez Obiol, Ramon
Piqué Huerta, Raquel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Título variante: Archaeobotanics: Social Management of Plant Resources
Título variante: Arqueobotánica: Gestión Social de Recursos Vegetales
Fecha: 2022-23
Resumen: L'arqueobotànica es centra en l'estudi de l'entorn vegetal i dels usos de les plantes en el passat. L'objectiu d'aquest mòdul és que l'estudiant sigui capaç d'analitzar les restes de naturalesa vegetal procedents dels jaciments arqueològics i gestionar correctament el seu estudi. Es durà a terme una presentació dels debats teòrics i metodològics actuals de la disciplina. S'abordaran les estratègies de mostreig, els mètodes de recuperació, la classificació, la quantificació i la interpretació de les restes arqueobotàniques. Si bé en el mòdul es tracten tot tipus de resta vegetals, el curs es centra principalment en la identificació de les macrorestes vegetals (llavors, fruits, fustes, carbons) i el pol·len. El mòdul té un enfocament teorico-pràctic en què es tindran en compte tant les estratègies de camp com el treball de laboratori.
Resumen: Archaeobotany focuses on the study of the plant environment and the uses of plants in the past. Students will gain an understanding of how to analyzethe remains of plants from the archaeological sites and properly manage their studies. Current theoretical and methodological debates of the discipline will be presented. Sampling strategies, recovery methods, classification, quantification, and interpretation of archaeobotanical remains will be addressed. Although the module deals with all types of the plant remain, the course focuses mainly on the identification of plant macro-remains (seeds, fruits, wood, charcoal) and pollen. The module has a theoretical-practical approach. By the end of the module, students will be acquainted with how plant assemblages can be interpreted to give us a fuller picture of past economies and human-environment interactions in different archaeological periods.
Resumen: La arqueobotánica se centra en el estudio del entorno vegetal y de los usos de las plantas en el pasado. El objetivo de este módulo es que el estudiante sea capaz de analizar los restos de naturaleza vegetal procedentes de los yacimientos arqueológicos prehistóricos y gestionar correctamente su estudio. Se llevará a cabo una presentación de los debates teóricos y metodológicos actuales de la disciplina. Se abordarán de las estrategias de muestreo, los métodos de recuperación, la clasificación, la cuantificación y la interpretación de los restos arqueobotánicos. Si bien en el módulo se tratan todo tipo de resto vegetal, se centra principalmente en la identificación de los macrorestos vegetales (semillas, frutos, maderas, carbones) y polen. El modulo tiene un enfoque teórico-práctico en el que se tendrá en cuenta tanto las estrategias de campo como el trabajo de laboratorio, a nivel teórico y práctico.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, anglès, castellà
Titulación: Arqueologia Prehistòrica [4317545]
Plan de estudios: Màster Universitari en Arqueologia Prehistòrica [1474]
Documento: Objecte d'aprenentatge



Català
7 p, 113.3 KB

Anglès
7 p, 112.7 KB

Castellà
7 p, 113.3 KB

El registro aparece en las colecciones:
Materiales académicos > Guías docentes

 Registro creado el 2022-09-16, última modificación el 2023-07-19



   Favorit i Compartir