La Agenda 2030 : los Objetivos de Desarrollo Sostenible en las Relaciones Internacionales
Quiñones López, Laura
Martin Faus, Carlos, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Dret Públic i de Ciències Historicojurídiques)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia

Título variante: L'Agenda 2030 : els Objectius de Desenvolupament Sostenible a les Relacions Internacionals
Título variante: The 2030 agenda : the Sustainable Development Goals in International Relations
Fecha: 2022
Resumen: Amb aquest treball es pretén acostar a qui llegeixi els paràgrafs següents a una comprensió de com es realitza la presa de decisions en el marc de l'Agenda 2030. Es parteix d'un panorama de canvis de metodologies, en què es busca que la societat se centri més en les causes que en els resultats dels problemes, pretenent aprendre d'allò que va fer que els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni tinguessin una implementació fragmentada i desigualada. Així doncs, es procedeix a analitzar la interacció tinguda a les Relacions Internacionals per motiu dels Objectius de Desenvolupament Sostenible. En aquest sentit, es realitza tot l'estudi sobre l'estructura de la Conferència de Parts de Glasgow (COP26) a través de l'explicació dels principals punts de negociació, els actors i els assistents, així com les dinàmiques que hi ha entre aquests, les quals seran explicades en termes de models de cooperació. Tot això serà exposat per tal de respondre dues preguntes: la primera amb relació a si es pot concloure que aquesta conferència ha complert els objectius que es marcava, i, en segon lloc, es buscarà fer una anàlisi de si les influències dels actors, així com les dinàmiques de poder han tingut efecte al resultat final.
Resumen: Con el presente trabajo se pretende acercar a quien lea los siguientes párrafos a una comprensión de cómo es realizada la toma de decisiones en el marco de la Agenda 2030. Se parte de un panorama de cambios de metodologías, en la que se busca que la sociedad se centre más en las causas que en los resultados de los problemas, pretendiendo aprender de aquello que llevó a que los Objetivos de Desarrollo del Milenio tuvieran una implementación fragmentada y desigualada. Así pues, se procede a analizar la interacción tenida en las Relaciones Internacionales por motivo de los Objetivos de Desarrollo Sostenible. En este sentido, se realiza todo el estudio sobre la estructura de la Conferencia de Partes de Glasgow (COP26) a través de la explicación de sus principales puntos de negociación, los actores y asistentes, así como las dinámicas habidas entre estos, las cuales serán explicadas en términos de modelos de cooperación. Todo ello será expuesto con el fin de responder a dos preguntas: la primera con relación a si se puede concluir que dicha conferencia ha cumplido los objetivos que se marcaba, y, en segundo lugar, se buscará hacer un análisis de si las influencias de los actores, así como las dinámicas de poder han tenido efecto en el resultado final.
Resumen: This paper aims to bring those who read the following paragraphs closer to an understanding of how decision-making is carried out within the framework of the 2030 Agenda. It is based on a panorama of changes in methodologies, in which society is sought to focus more on the causes than on the results of the problems, trying to learn from what led to the Millennium Development Goals having a fragmented and unequal implementation. Thus, we proceed to analyze the interaction had in International Relations due to the Sustainable Development Goals. In this sense, the entire study on the structure of the Conference of Parties of Glasgow (COP26) is carried out through the explanation of its main points of negotiation, the actors and attendees, as well as the dynamics between them, which will be explained in terms of cooperation models. All this will be exposed in order to answer two questions: the first in relation to whether it can be concluded that this conference has fulfilled the objectives that it set, and, secondly, it will seek to make an analysis of whether the influences of the actors, as well as the dynamics of power have had an effect on the final result.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Ciència política i gestió pública [2500259]
Plan de estudios: Grau en Ciència Política i Gestió Pública [818]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: COP26 ; Objectius de Desenvolupament Sostenible ; Models de cooperació ; Agenda 2030 ; Canvi climàtic ; Finançament climàtic ; Mecanisme de pèrdua i dany ; Tractat de París ; Dinàmiques de poder ; Objetivos de Desarrollo Sostenible ; Modelos de cooperación ; Cambio climático ; Financiación climática ; Mecanismo de pérdida y daño ; Tratado de París ; Dinámicas de poder ; Sustainable Development Goals ; Cooperation models ; 2030 Agenda ; Climate change ; Climate finance ; Loss and damage mechanism ; Paris Treaty ; Power dynamics



TFG
40 p, 861.3 KB

Resum executiu
27.3 KB

Pòster
903.7 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultad de Ciencias Políticas y Sociología. TFG

 Registro creado el 2023-03-07, última modificación el 2023-07-27



   Favorit i Compartir