Web of Science: 2 citas, Scopus: 3 citas, Google Scholar: citas
Lactational effects of adding a fibrolytic enzyme complex to the concentrate of lactating dairy goats
González-García, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Caja López, Gerardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Albanell Trullas, Elena (Universitat Autònoma de Barcelona)
Flores, C. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Casals Costa, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Such i Martí, Francesc Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona)

Fecha: 2008
Resumen: Twenty-four multiparous Murciano-Granadina dairy goats in mid-lactation (wk 8 to 30) were used in a single cross-over design to evaluate the effects of supplementation with an exogenous fi brolytic enzyme preparation, characterized by cellulase and xylanase activities, on feed intake, milk yield and composition, and liveweight and body condition changes. Goats received ad libitum a basal total mixed ration composed of 65% forage and 35% concentrate. The treatments were: control (without enzyme) and experimental with enzyme (included at the recommended commercial dose of 4. 7 ml/kg concentrate). Feed intake, milk yield, 4% fat corrected milk yield, and milk composition were not affected by enzyme supplementation, although milk casein content tended to decrease in the enzyme treatment. Body weight change tended to be higher with the enzyme treatment.
Ayudas: Ministerio de Educación y Ciencia CICYT AGL2001-2617
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Anglès
Documento: Article ; Versió publicada
Materia: Fibrolytic enzyme ; Lactation ; Milk ; Dairy goat
Publicado en: Journal of Animal and Feed Sciences, Vol. 17 Núm. 3 (2008) , p. 344-351, ISSN 1230-1388

DOI: 10.22358/jafs/66614/2008


8 p, 176.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias de la salud y biociencias > Ruminant Research Group (G2R)
Artículos > Artículos publicados

 Registro creado el 2023-03-20, última modificación el 2024-06-25



   Favorit i Compartir