Food for thought : caloric restriction as a therapeutic strategy for Alzheimer's disease
Turner Cabeza, Júlia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Biociències

Fecha: 2023
Descripción: 1 pag.
Resumen: Alzheimer's disease (AD) is a neurodegenerative condition affecting millions worldwide, characterized by cognitive decline and dementia. The rising incidence of the disease and the lack of effective current treatments point to the need for alternative therapeutic strategies. Gut microbiota has emerged as a promising research avenue due to its association with AD pathology. Caloric restriction (CR), a dietary intervention involving controlled calorie reduction, has shown promising effects in extending lifespan and modulating gut microbiota.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Anglès
Titulación: Microbiologia [2500502]
Plan de estudios: Grau en Microbiologia [816]
Documento: Treball final de grau ; Text
Materia: Microbiota ; Malaltia d'Alzheimer ; Dieta calòrica



2 p, 1.2 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Facultat de Biociencias. TFG

 Registro creado el 2023-07-07, última modificación el 2023-07-09



   Favorit i Compartir