L'atur paralitza? els efectes de l'atur sobre les relacions socials i el benestar emocional de les persones joves
Verd Pericàs, Joan Miquel (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
González Heras, Alejandro (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Bolíbar, Mireia (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))
Rodriguez, Joan (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre d'Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT))

Data: 2024
Resum: Els problemes de salut mental i les desigualtats en salut mental són actualment una problemàtica de primer ordre. Segons el Ministeri de Sanitat, en 2022 el 37% de la població espanyola pateix algun problema de salut mental. Les prevalences d'aquests problemes, a més, mostren una tendència creixent, especialment impulsada arran de les crisi sanitària, social i econòmica derivades de la pandèmia de COVID-19. Això ha portat a la UE a adoptar un nou pla en relació amb la salut mental que inclou àmbits com l'educació, la digitalització, l'ocupació, la recerca, el desenvolupament urbà o les qüestions ambientals o climàtiques. Des de l'Institut d'Estudis del Treball amb aquestes XII Jornades volem contribuir al debat i reflexió sobre el paper del món del treball en aquesta crisi de salut mental i de desigualtat en salut mental.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Contribució a congrés
Matèria: Joventut i salut mental ; Precarietat ; Mercat laboral ; Benestar emocional ; Sociabilitat ; Exclusió laboral
Publicat a: Jornades IET "Salut mental, mercat de treball i relacions laborals: vells i nous desafiaments en el període post-pandèmia". Barcelona, Catalunya, 12es : 2024



23 p, 1.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Documents dels grups de recerca de la UAB > Centres i grups de recerca (producció científica) > Ciències socials i jurídiques > Centre d’Estudis Sociològics sobre la Vida Quotidiana i el Treball (QUIT)
Contribucions a jornades i congressos > Presentacions

 Registre creat el 2024-05-28, darrera modificació el 2024-06-09



   Favorit i Compartir