Nova metodologia per a la docència de projectes fi de carrera basada en grups de debat i cooperació
Franco Puntes, Daniel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Morajko, Anna (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)
Rexachs del Rosario, Dolores Isabel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius)

Data: 2008
Resum: En aquest treball s'analitza un canvi metodològic durant la realització i seguiment del Projectes de Fi de Carrera (PFC), que permeti un seguiment actiu, afavoreixi el treball en grups col·laboratius, la avaluació formativa, amb l'objectiu de millorar la qualitat i els resultats acadèmics dels Projectes de Fi de Carrera. Es proposa un canvi en la metodologia usada per a la direcció dels PFC, de manera que existeixi un treball individual i en grup, una supervisió i avaluació continuada del treball realitzat per l'estudiant i una visió docent i professional del projecte. La proposta es concreta en fer un seguiment del projecte mitjançant l’assistència a reunions periòdiques de grup per la presentació i debat del treball realitzat a cada fase del projecte. A cada reunió es fa una introducció per part del professor responsable sobre el tema del dia, a continuació una exposició breu per part de cada alumne a on es presentarà el treball realitzat i la planificació futura i es debatrà entre tots, finalment es faran les conclusions finals i s’establiran els objectius per la propera reunió. A mes a mes, cada alumne entrega un comentari escrit sobre les exposicions que s’han fet a la reunió, valorant els punts forts i punts febles de cadascuna. Finalment, per cada reunió es fa una entrega via campus virtual de les diapositives de la presentació del tema de cada reunió i un document escrit de la fase de la reunió anterior amb les correccions o comentaris incorporats. Addicionalment, es fan tutories individuals per tractat temes o dubtes específics de cada projecte.
Drets: Tots els drets reservats
Llengua: Català.
Document: conferenceObject ; recerca
Publicat a: Jornades d'Innovació Docent de la UAB, 5es : 20086 p, 101.3 KB

Pòster
1 p, 3.6 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Contribucions a jornades i congressos > Jornades d’Innovació Docent de la UAB
Contribucions a jornades i congressos > Ponències i comunicacions

 Registre creat el 2011-02-04, darrera modificació el 2019-02-09   Favorit i Compartir