Synthesis and properties of multifunctional single molecule magnets / Mathieu Gonidec ; supervised by David B. Amabilino and Jaume Veciana Miró
Gonidec, Mathieu
Amabilino, David B., dir. (Institut de Ciència de Materials de Barcelona)
Veciana i Miró, Jaume, dir. (Institut de Ciència de Materials de Barcelona)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química

Publicación: Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2011
Descripción: 1 recurs electrònic (213 p.)
Resumen: En aquest treball s'ha dut a terme la síntesi i la caracterització química de varis complexos de doble capa de ftalocianines de terbi amb l'objectiu d'estudiar les seves propietats magnètiques en una varietat de configuracions. Es va obtenir una serie de compostos amb propietats físico-químiques distintes, com les d'autoassemblatje en superfície, d'activitat redox o de propietats mesomòrfiques. Las propietats magnètiques dels compostos sintetitzats varen ser caracteritzades via SQUID, dicroisme circular magnètic (MCD) y dicroisme circular magnètic de rajos-X (XMCD), en una varietat d'estats sòlids congelats, en submonocapes sobre grafit i en dissolució en varis estats d'oxidació. En general, es va observar que el comportament d'imant unimolecular (SMM) d'aquests compostos està qualitativament afectat por el estat d'oxidació de la molècula i la superestructura en la que estan integrats,produeixen canvis en la temperatura de bloqueig i en la forma de les histèresis de magnetització. Non obstant, es va constatar que el comportament d'imant unimolecular d'aquest complexos és molt robust ja que ni la substitució química de les ftalocianines, la hibridació amb una superfície de grafit, la oxidació o reducció del sistema o la morfologia del estat sòlid de les mostres va poder destruir aquesta propietat.
Resumen: En este trabajo se ha llevado a cabo la síntesis y la caracterización química de varios complejos de doble capa de ftalocianinas de terbio con el propósito de estudiar las propiedades magnéticas de estos complejos en una variedad de configuraciones. Se obtuvo una serie de compuestos con propiedades físico-químicas distintas, como las de autoensamblaje en superficie, de actividad redox o de propiedades mesomórficas. Las propiedades magnéticas de los compuestos sintetizados fueron entonces caracterizadas vía SQUID, dicroísmo circular magnético (MCD) y dicroísmo circular magnético de rayos-X (XMCD), en una variedad de estados sólidos congelados, en submonocapas sobre grafito y en disolución en varios estados de oxidación. En general, se observó que el comportamiento de imán unimolecular (SMM) de estos compuestos está cualitativamente afectado por el estado de oxidación de la molécula y la superestructura en la que están integrados, produciendo cambios en la temperatura de bloqueo y en la forma de las hysteresis de magnetización. Non obstante, se constató que el comportamiento de imán unimolecular de estos complejos es muy robusto ya que ni la substitución química de las ftalocianinas, la hibridación con una superficie de grafito, la oxidación o reducción del sistema o la morfología del estado sólido de las muestras pudo destruir está propiedad.
Nota: Descripció del recurs: el 24 març 2011
Nota: Bibliografia
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències, Departament de Química, 2010
Derechos: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Lengua: Anglès
Documento: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis
Materia: Molècules ; Propietats magnètiques ; Química física i teòrica ; Imants
ISBN: 9788469373477

Adreça alternativa:: https://hdl.handle.net/10803/3322


148 p, 11.0 MB

124 p, 3.3 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Tesis doctorales

 Registro creado el 2011-04-11, última modificación el 2020-11-07   Favorit i Compartir