Nutrició [101821]
Juanola Pagés, Maria Dolores
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011-12
Resum: Objectius Aquesta assignatura pretén formar al/la estudiant en les competències que necessiten les infermeres per poder oferir serveis assistencials de manera eficient i efectiva. Aporta els coneixements necessaris de bioquímica, nutrició i alimentació per poder ajudar a les persones a gestionar la necessitat d'alimentar-se consensuant i pactant l'alimentació equilibrada o la dieta terapèutica que necessiten segons la situació de salut, l'edat, el gènere, els factors socials i culturals. També aporta els coneixements bàsics sobre les dietes terapèutiques perquè la infermera pugui cuidar i facilitar els processos d'aprenentatge de les persones amb problemes de salut. Els coneixements d'aquesta assignatura es construeixen sobre les bases aportades per l'Estructura del Cos Humà, Funció del Cos Humà i Cultura, Societat i Salut. Els continguts teòrics d'aquesta assignatura s'imparteixen durant el segon semestre de primer curs i s'integren amb l'assignatura de bases ètiques, gestió i qualitat de les cures infermeres mitjançant casos/problemes relacionats amb la necessitat d'alimentar-se. Aquesta necessitat es continua treballant amb les Bases Metodològiques de la Infermeria de segon curs. Al mateix temps aquesta assignatura serveix de base teòrica per altres assignatures de cursos superiors com són: Farmacologia, Cures Infermeres a l'Adult I i II, Cures Infermeres Durant el Procés d'Envellir, Cures Infermeres a la Infància, Adolescència i a la Dona i Cures Infermeres en Situacions Complexes. Els coneixements obtinguts es seleccionen per aplicar durant els Pràcticums. Objectius Explicar els principis nutricionals implicats en les cures infermeres. Descriure els nutrients, el seu metabolisme, les seves funcions. 1 Nutrició 2011 - 2012 Explicar els principis dietètics implicats en els processos d'educació per a la salut de les persones. Seleccionar les recomanacions dietètiques adequades per al tractament de les persones segons cada problema de salut. Identificar les necessitats nutricionals de les persones amb salut o amb problemes de salut. Identificar les malalties desencadenades per bacteris i la seva relació amb altres factors socio-ambientals. Dissenyar dietes pertinents a les persones amb salut. Determinar els problemes que es presenten amb més freqüència quan les persones amb perfil de risc cardiovascular no segueixen la dieta. Proposar les intervencions més efectives pel seu seguiment i adhesió al tractament. Determinar les dades necessàries per recollir informació sobre l'alimentació d'un dia d'una persona adulta. Elaborar els criteris d'alimentació saludable. Analitzar els factors biopsicosocials que influeixen en l'alimentació de les persones. Identificar les manifestacions que orienten cap a un desequilibri de l'alimentació. Definir els objectius per consensuar amb la persona atesa. Determinar alternatives per poder alimentar-se de manera saludable segons les característiques i possibilitats de cada persona, tot considerant els factors biopsicosocials. Determinar alternatives per poder fer una dieta terapèutica segons les característiques i possibilitats de cada persona, tot considerant els factors biopsicosocials. Determinar els criteris necessaris per avaluar l'adhesió a ladieta. Determinar pautes personals d'elaboració i de preparació d'aliments que suposin un estalvi pel medi ambient. Buscar informació, seleccionar-la i estudiar-la per a la discussió grupal.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]
Document: Objecte d'aprenentatge



7 p, 18.7 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2011-07-14, darrera modificació el 2023-01-29



   Favorit i Compartir