Factores de rendimiento en entornos multicore
Allande Álvarez, César
César Galobardes, Eduardo, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2010
Descripció: 87 p.
Resum: Este documento refleja el estudio de investigación para la detección de factores que afectan al rendimiento en entornos multicore. Debido a la gran diversidad de arquitecturas multicore se ha definido un marco de trabajo, que consiste en la adopción de una arquitectura específica, un modelo de programación basado en paralelismo de datos, y aplicaciones del tipo Single Program Multiple Data. Una vez definido el marco de trabajo, se han evaluado los factores de rendimiento con especial atención al modelo de programación. Por este motivo, se ha analizado la librería de threads y la API OpenMP para detectar aquellas funciones sensibles de ser sintonizadas al permitir un comportamiento adaptativo de la aplicación al entorno, y que dependiendo de su adecuada utilización han de mejorar el rendimiento de la aplicación.
Resum: Aquest document reflexa l'estudi d'investigació per a la detecció de factors que afecten al rendiment en entorns multicore. Degut a la gran quantitat d'arquitectures multicore s'ha definit un marc de treball acotat, que consisteix en la adopció d'una arquitectura específica, un model de programació basat en paral·lelisme de dates, i aplicacions del tipus Single Program Multiple Data. Una vegada definit el marc de treball, s'han avaluat els factors de rendiment amb especial atenció al model de programació. Per aquest motiu, s'ha analitzat la llibreria de thread i la API OpenMP per a detectar aquelles funcions sensibles de ser sintonitzades, al permetre un comportament adaptatiu de l'aplicació a l'entorn, i que, depenent de la seva adequada utilització s'aconsegueix una millora en el rendiment de la aplicació.
Resum: This work reflects research studies for the detection of factors that affect performance in multicore environments. Due to the wide variety of multicore architectures we have defined a framework, consisting of a specific architecture, a programming model based on data parallelism, and Single Program Multiple Data applications. Having defined the framework, we evaluate the performance factors with special attention to programming model. For this reason, we have analyzed threaad libreary and OpenMP API to detect thos candidates functions to be tuned, allowin applications to beave adaptively to the computing environment, and based on their propper use will improve performance.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Còmput d'Altes Prestacions, Teoria de la Informació i Seguretat / High Performance Computing, Information Theory and Security [4313133]
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Treballs de màster i postgrau. Màster en Computació d'Altes Prestacions
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Processadors ; RendimentPresentació
45 p, 1.7 MB

Treball
87 p, 976.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2011-10-02, darrera modificació el 2022-09-28   Favorit i Compartir