Colgajos de perforantes para cobertura de úlceras por presión en la región pélvica
Saez Galdeano, Onofre
Nardi Vilardaga, Juan, dir. (Vall d'Hebron Hospitals)
Barret Nerín, Juan Pedro, dir. (Vall d'Hebron Hospitals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia

Data: 2011
Descripció: 113 p.
Resum: El tractament de les úlceres per pressió de la regió pèlvica basat en penjalls de perforants ofereix unes possibilitats reconstructives amb una gran especificitat tissular i minimització de la morbiditat a la zona donant. El disseny del penjall es realitza mitjançant un mapatge preoperatori de les perforants que permet seleccionar la idònia. La conscienciació del pacient sobre la seva malaltia facilita el manteniment dels resultats a llarg termini, sense distorsions en la forma ni en el volum. Els deu casos realitzats a l'Hospital Vall d'Hebron suggereixen que pot ser una tècnica quirúrgica vàlida.
Resum: El tratamiento de las ulceras por presión de la región pélvica basado en colgajos de perforantes ofrece unas posibilidades reconstructivas con gran especificidad tisular y minimización de la morbilidad en la zona donante. El diseño del colgajo se realiza mediante un mapeo preoperatorio de las perforantes que permite seleccionar la idónea. La concienciación del paciente acerca de su enfermedad facilita el mantenimiento de los resultados a largo plazo, sin distorsiones en la forma ni en el volumen. Los diez casos realizados en el Hospital Vall d'Hebron sugieren que puede ser una técnica quirúrgica valida.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà.
Col·lecció: Treballs de recerca de postgrau
Document: masterThesis
Matèria: Pelvis ; Úlceres ; Pell ; Empelts

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/179039


113 p, 2.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2019-02-02   Favorit i Compartir