Estudio sobre el estado nutricional de los pacientes ingresados en el servicio de Medicina digestiva
Benavent Madramany, Guillem
Monés Xiol, Juan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Beltrán Niclós, Belén, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Fecha: 2012
Descripción: 34 p.
Resumen: La malnutrició està present en el 30% dels pacients hospitalitzats. Aquest estat patològic causa una major aparició de complicacions intrahospitalàries, prolongació de l'estada hospitalària, i augment de la mortalitat. El nostre objectiu va ser avaluar el maneig de l'estat nutricional en el nostre servei (Medicina digestiva, de l'hospital La Fe). Per aconseguir-ho, es va realitzar un estudi observacional d'una cohort de pacients ingressats en el nostre servei, amb posterior anàlisi de les dades necessàries per a avaluar l'estat nutricional a nivell hospitalari (valors antropomètrics, valors analítics, proves de cribatge de risc malnutricional). S'han trobat dades que indiquen falta de conscienciació sobre la malnutrició per part del personal sanitari, i la influència negativa de la malnutrició sobre el pacient ingressat, encara que aquesta relació no aconsegueix nivells de significació estadística, sent necessari un augment de la grandària de la mostra per a obtindre dades significatives.
Resumen: La malnutrición está presente en el 30% de los pacientes hospitalizados. Éste estado patológico causa una mayor aparición de complicaciones intrahospitalarias, prolongación de la estancia hospitalaria, y aumento de la mortalidad. Nuestro objetivo fue evaluar el manejo del estado nutricional en nuestro servicio (Medicina digestiva, del hospital La Fe). Para ello se realizó un estudio observacional de una cohorte de pacientes ingresados en nuestro servicio, con posterior análisis de los datos necesarios para evaluar el estado nutricional a nivel hospitalario (valores antropométricos, valores analíticos, pruebas de cribado de riesgo malnutricional). Se han encontrado datos que indican falta de concienciación sobre la malnutrición por parte del personal sanitario, y la influencia negativa de la malnutrición sobre el paciente ingresado, aunque esta relación no alcanza niveles de significación estadística, siendo necesario un aumento del tamaño de la muestra para obtener datos significativos.
Derechos: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Lengua: Castellà.
Colección: Treballs de recerca de postgrau
Documento: bachelorThesis
Materia: Hospitals-Pacients-Alimentació, Malnutrició

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/196676


65 p, 851.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2012-08-31, última modificación el 2019-02-02   Favorit i Compartir