Esteban Salazar Chapela en su época : obra literaria y periodística (1923-1939) / Francisca Montiel Rayo ; tesis doctoral dirigida por Manuel Aznar Soler
Montiel Rayo, Francisca
Aznar Soler, Manuel, 1951- , dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Filologia Espanyola)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Publicación: Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2011
Resumen: El treball reconstrueix la trajectòria professional d'Esteban Salazar Chapela des dels seus inicis fins l'acabament de la guerra civil. L'anàlisi de l'esmentat corpus (ressenyes critiques, articles d'opinió i obres narratives) permet determinar les principals característiques de la seva obra literària i periodística, conèixer les seves conviccions estètiques i ideològiques al llarg de més d'una dècada i precisar la influència que va rebre d'algunes de les figures més rellevants d'aquest període, entre les quals es troba José Ortega y Gasset. L'estudi de la seva vinculació a les principals publicacions periòdiques d'aquell moment, de la seva intervenció als debats públics que van sorgir durant els anys vint i els anys trenta i de les relacions personals i professionals que va mantenir llavors ajuden a situar la seva producció i el seu treball en el context en el qual es van desenvolupar, una època que ha estat revisada a partir del camí recorregut per l'escriptor.
Resumen: El trabajo reconstruye la trayectoria profesional de Esteban Salazar Chapela desde sus inicios hasta la finalización de la guerra civil. El análisis de dicho corpus (reseñas críticas, artículos de opinión y obras narrativas) permite establecer las principales características de su obra literaria y periodística, así como conocer sus convicciones estéticas e ideológicas a lo largo de más de una década y precisar la influencia que tuvieron en él algunas de las figuras más relevantes del mencionado período, entre las que se encuentra José Ortega y Gasset. El estudio de su vinculación a las principales publicaciones periódicas del momento, de su intervención en los debates públicos que surgieron durante las décadas de los veinte y de los treinta y de las relaciones personales y profesionales que mantuvo entonces ayudan a situar su producción y su trabajo en el contexto en el que se desarrollaron, una época que ha sido revisada siguiendo el camino recorrido por el escritor.
Resumen: This paper reconstructs the career of Esteban Salazar Chapela from the very beginning until the end of the civil war. The analysis of such corpus (critical reviews, opinion articles and narrative works) allows to establish the main features of his literary and journalistic works and get to know his aesthetic and ideologic convictions along more than a decade. It also allows to specify the influence that some of the most relevant figures of the mentioned period had in him. José Ortega y Gasset is one of these relevant figures. The study of his links with the main periodical publications of that time, of his intervention in the public debates that arose during the twenties and the thirties and of the personal and professional relationships that he had at that time are helpful in order to set his production and his work in the context in which it developed, a time that has been gone through by following the writer's footsteps.
Nota: Bibliografia
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autónoma de Barcelona, Facultat de Filosofia i Lletres, Departament de Filologia Espanyola, 2005
Nota: Descripció del recurs: el 28-10-2011
Derechos: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Lengua: Castellà.
Documento: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis
Materia: Salazar Chapela, Esteban
ISBN: 9788469416174

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/10803/32175


120 p, 7.4 MB

129 p, 8.4 MB

147 p, 9.0 MB

127 p, 8.5 MB

88 p, 5.3 MB

154 p, 9.9 MB

109 p, 6.5 MB

141 p, 8.9 MB

114 p, 6.6 MB

169 p, 11.0 MB

155 p, 8.1 MB

92 p, 4.6 MB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Artes y humanidades > Centre d'Estudis sobre dictadures i democràcies (CEDID-UAB)
Documentos de investigación > Tesis doctorales

 Registro creado el 2012-10-04, última modificación el 2019-02-09   Favorit i Compartir