Tècniques de codificació de vídeo basades en la predicció dins l'estàndard JPEG2000
Ruiz Lopez, Fernando
Bartrina Rapesta, Joan, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Técnicas de codificación de vídeo basadas en la predicción dentro del estándar JPEG2000
Títol variant: Video coding techniques based on prediction within JPEG2000 standard
Data: 2014-06-30
Resum: La compressió d'imatges mèdiques en escales de grisos es un tema estudiat i discutit en quan al gran volum de dades que generen i la seva necessitat de reduir-lo degut a les nombroses probes que es realitzen en l'àmbit hospitalari i clínic. Aquestes, pertanyen a un context peculiar respecte a imatges naturals on no existeix tanta similitud entre píxels veïns de tal manera que es poden extreure estimacions o prediccions i en conseqüència una explotació eficient de la redundància que donarà lloc a una compressió amb un rati més elevat. La idea principal d'aquest treball es fer recerca en la compressió d'imatges enfocant exclusivament en l'àmbit mèdic dels arxius generats per proves com MRI (Imatge de ressonància magnètica), CT (Tomografia computacional), i seqüencies angiogràfiques de rajos-X. L'esquema de compressió utilitzat és l'estàndard JPEG2000, on s'han fet modificacions amb idees dels mètodes de predicció pròpies de la codificació de vídeo HEVC però adaptant i aplicant dintre del context en qüestió.
Resum: La compresión de imágenes médicas en escalas de grises es un tema estudiado y discutido en cuanto al gran volumen de datos que generan y su necesidad de reducirlo debido a las numerosas pruebas que se realizan en el ámbito hospitalario y clínico. Estas, pertenecen a un contexto peculiar respecto a imágenes naturales donde no existe tanta similitud entre píxeles vecinos de tal manera que se pueden extraer estimaciones o predicciones y en consecuencia una explotación eficiente de la redundancia que dará lugar a una compresión con un ratio más elevado. La idea principal de este trabajo es hacer investigación en la compresión de imágenes enfocando exclusivamente en el ámbito médico de los archivos generados por pruebas como MRI (Imagen de resonancia magnética), CT (Tomografía computacional), y secuencias angiográficas de rayos-X . El esquema de compresión utilizado es el estándar JPEG2000, donde se han hecho modificaciones con ideas de los métodos de predicción propias de la codificación de vídeo HEVC pero adaptando y aplicando dentro del contexto en cuestión.
Resum: Compression of grayscale medical images is a studied and discussed subject about the large volume of data generated and the need to reduce it due to the numerous tests performed in the hospital and clinic. These belong to a particular context with respect to natural images where there is so much similarity between neighboring pixels so they can extract estimates or predictions and therefore an efficient exploitation of the redundancy that will lead to a higher compression ratio. The main idea of this work is to research the image compression focusing exclusively on the medical files generated by tests such as MRI (magnetic resonance imaging), CT (computer tomography), and X-ray angiographic sequences . The compression scheme used is JPEG2000 standard, where modifications have been made with the own ideas of prediction methods for video encoding HEVC but adapted and applied in this context.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: DPCM ; HEVC ; JPEG2000 ; Codificació intra ; Intra coding



10 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2014-11-12, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir