Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/127267
Pharmacogenetic mechanisms (COMT and hSERT) modulating deleterious effects of MDMA and cannabis on cognitive performance in drug users
Cuyàs Navarro, Elisabet
Torre Fornell, Rafael de la, dir. (Institut Municipal d'Investigació Mèdica (Barcelona, Catalunya))
Farré Albaladejo, Magí, tutor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia, de Terapèutica i de Toxicologia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia i de Terapèutica

Publicació: [Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2011
Descripció: 1 recurs electrònic (235 p.)
Resum: La neurotransmissió dopaminèrgica i serotonèrgica al còrtex preforntal i a les regions del sistema límbic són un dels principals substrats cerebrals de les funcions executives (implicades en l'organització i el control) i la regulació emocinal. Tant la MDMA com el cannabis alteren la funcionalitat d'aquests sistemes de neurotransmissió. Certs polimorfismes funcionals de la catecol-Ometiltransferasa (COMT) i del transportador de serotonina (hSERT) s'han associat a diferències individuals en el funcionament cognitiu. La interacció entre ambdós gens juntament amb factors ambientals poden explicar la major o menor susceptibilitat dels consumidors a els efectes deleteris de les substàncies psicoactives en les arees. L'objectiu és investigar la interacció de diversos polimorfismes relacionats amb els sistemes serotonergic i amb el rendiment d'una població de consumidors de MDMA i cannabis en la realització de diverses tasques neuropsicològiques (memòria i funcions executives pricipalment).
Resum: The serotonergic and dopaminegic neurotransmission at the prefrontal-cortex and the areas related to the limbic system, are one of the main substrates for the executive functions (involved in different tasks such as organization and control). Some drugs such as MDMA or cannabis are known to alter these neurotransmission systems. Some functional polymorphisms within the catechol-O-methyltransferase (COMT) and the serotonin transporter gene (hSERT) have been associated to interindividual differences in the cognitive performance. The interaction between both genes and ambient factors can explain to some extent, the different susceptibility of drug users to the deleterious effects of these psychoactive substances. The main objective is to study the relationship between several polymorphisms within the serotonergic and dopaminergic neurotransmission systems and the cognitive performance of a sample of MDMA and cannabis users in several neuropsychological tasks (mainly related to memory and executive functions).
Nota: Tesi doctoral - Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Farmacologia i de Terapèutica, 2011
Drets: ADVERTIMENT. L'accés als continguts d'aquesta tesi doctoral i la seva utilització ha de respectar els drets de la persona autora. Pot ser utilitzada per a consulta o estudi personal, així com en activitats o materials d'investigació i docència en els termes establerts a l'art. 32 del Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual (RDL 1/1996). Per altres utilitzacions es requereix l'autorització prèvia i expressa de la persona autora. En qualsevol cas, en la utilització dels seus continguts caldrà indicar de forma clara el nom i cognoms de la persona autora i el títol de la tesi doctoral. No s'autoritza la seva reproducció o altres formes d'explotació efectuades amb finalitats de lucre ni la seva comunicació pública des d'un lloc aliè al servei TDX. Tampoc s'autoritza la presentació del seu contingut en una finestra o marc aliè a TDX (framing). Aquesta reserva de drets afecta tant als continguts de la tesi com als seus resums i índexs.
Llengua: Anglès.
Document: Tesis i dissertacions electròniques ; doctoralThesis ; publishedVersion
Matèria: Mama ; Cognition ; Pharmacogenetics
ISBN: 9788469445556

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/10803/48529


235 p, 2.8 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Tesis doctorals

 Registre creat el 2014-12-15, darrera modificació el 2016-06-04   Favorit i Compartir