Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/130487
Estudi de la viabilitat agronòmica i ambiental del conreu de la quinoa a la vall d'Alinyà
Kinuwa (Grup de recerca)
Baca, Edwin Alejandro
Bea, Elisenda
Cabau, David
López, Òscar
Romeral, Alejandra
Boada, Martí, 1949- , tutor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Duch Cortinas, Jordi, tutor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2015
Descripció: 146 pag.
Pla d'estudis: Graduat o Graduada en Ciències Ambientals [959]
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Resum: La capacitat d’adaptabilitat agroecològica de la quinoa a diferents llocs i pisos altitudinals ens porta a treballar amb paràmetres que influeixen en el seu creixement i desenvolupament. Els paràmetres son extrapolats des d’altres estudis i comparats amb la informació obtinguda i treballada en les parcel·les experimentals d’una finca a la Vall d’Alinyà. A partir d’aquí, establim rangs d’adaptabilitat pels conreus utilitzables de la finca, considerant factors com l’altimetria, el pendent i la temperatura mínima. La quinoa a la Vall d’Alinyà presenta un millor desenvolupament entre els 582 m fins els 1400 m d’altitud, pendents de 0 a 15% i temperatures mínimes de -0,2 ºC a 4,6 ºC. A més, s’identifiquen afeccions per aus, àfids i pels vents. També s’ha determinat la penjada de carboni per a dos escenaris: la producció de quinoa i la importació d’aquesta des del Perú, i un hipotètic cas de producció de quinoa a la Vall d’Alinyà.
Resum: La capacidad de adaptabilidad agroecológica de la quinua en diferentes lugares y pisos altitudinales, nos lleva a trabajar con parámetros que influyen en su crecimiento y desarrollo. Los parámetros son extrapolados desde otros estudios y comparados con la información obtenida y trabajada en las parcelas experimentales de una finca en el valle de Alinyà. A partir de ello, establecemos rangos de adaptabilidad por los cultivos utilizables de la finca, considerando factores como la altimetría, la pendiente y la temperatura mínima. La quinua al valle de Alinyà es más viable entre los 582 m hasta las 1. 400 m de altitud, pendientes de 0 a 15% y temperaturas mínimas de 0,2ºC a 4,6 ºC. También se identifican afecciones por aves, áfidos y los vientos. Hay que añadir que se ha determinado la huella de carbono para dos escenarios: la producción de quinua y la importación de esta des de Perú, y un hipotético caso de producción de quinua en el valle de Alinyà.
Resum: The capacity of agro-ecological adaptability of quinoa in different places and altitudinal. Leads us to working with parameters that influence their growth and development. The parameters are extrapolated from other studies and compared with information obtained and worked in the experimental plots of a farm in the valley of Alinyà, from this; we establish ranges of adaptability for used farm crops, considering factors such as altimetry, slope and low temperature. Quinoa Alinyà valley is more feasible between 582 m to 1,400 m altitude, earrings 0-15% and minimum temperatures of -0. 2ºC to 4. 6 ºC. And identify conditions for birds, aphids and winds. We have determined the carbon hung for two scenarios: In Peru as in the hypothetical case of quinoa production in the valley of Alinyà.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: bachelorThesis ; Text
Matèria: Quinoa ; Viabilitat agronòmica ; Viabilitat ambiental ; Alinyà (Vall) ; Alt Urgell (Catalunya)



65 p, 18.4 MB

81 p, 15.0 MB

14 p, 979.9 KB

18 p, 1.7 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Ciències. TFG

 Registre creat el 2015-03-11, darrera modificació el 2016-04-15



   Favorit i Compartir