Creation of a Collaborative Model of Honeypots
Al Ferdous Khan, Asif
Navarro-Arribas, Guillermo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Títol variant: Creació d'un Model Col·laboratiu de Honeypots
Títol variant: Creación de un Modelo Colaborativo de Honeypots
Data: 2015-06-30
Resum: Nowadays everything is connected to the Internet and cybersecurity has become a really important topic for both the economy and our personal lives. The constant evolution of the methods employed to undermine the security of private networks and machines has caused the necessity to bring new models to collect data in order to study them. Honeypots are instruments employed for this task because of their capacity to simulate services and environments to lure attackers and to collect data about their modus operandi. That is why in this paper we propose a model of a distributed network of honeypots dedicated to the collection of intelligence about cyberattacks and the development of a platform to centralize the acquired data and to manage said network.
Resum: Avui dia tot gira entorn a Internet i la ciberseguretat és un assumpte important a tenir en compte tant per a l'economia com per a les nostres vides personals. La constant evolució dels mètodes d'atac emprats per vulnerar la seguretat de xarxes i màquines privades provoca la necessitat de nous models de recopilació de dades i estudis sobre els mateixos. Els Honeypots són eines emprades per a aquesta tasca donada la seva capacitat de simulació de serveis i entorns per enganyar als atacants i recopilar dades sobre el seu modus operandi. És per això que en aquest article es proposa un model de xarxa distribuïda de honeypots per a la recopilació d'intel·ligència sobre ciberatacs i el desenvolupament d'una plataforma per centralitzar les dades generades i gestionar aquesta xarxa.
Resum: Hoy en día todo gira entorno a Internet y la ciberseguridad es un asunto muy importante tanto para la economía como nuestras vidas personales. La constante evolución de los métodos de ataque empleados para vulnerar la seguridad de redes y máquinas privadas provoca la necesidad de nuevos modelos de recopilación de datos y estudios de los mismos. Los Honeypots son herramientas empleadas para esta tarea por su capacidad de simulación de servicios y entornos para engañar a los atacantes y recopilar datos sobre su modus operandi. Es por ello que en este artículo se propone un modelo de red distribuida de honeypots para la recopilación de inteligencia sobre ciberataques y el desarrollo de una plataforma para centralizar los datos generados y gestionar dicha red.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Titulació: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Pla d'estudis: Enginyeria Informàtica [958]
Document: Treball final de grau ; Text
Àrea temàtica: Menció Tecnologies de la Informació
Matèria: Honeypot ; Ciberseguretat ; Intel·ligència d'Amenaces ; Modern Honey Network ; Dionaea ; Kippo ; Ciberseguridad ; Inteligencia de Amenazas ; Cybersecurity ; Threat Intelligence



11 p, 952.8 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2015-11-19, darrera modificació el 2023-07-22



   Favorit i Compartir