Funció del cos Humà I [101789]
Moral Cabrera, Raquel
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Títol variant: Función del Cuerpo Humano I
Data: 2016-17
Resum: L'assignatura Funció del Cos Humà I es programa durant el primer semestre de primer curs del Grau d'Infermeria i desenvolupa el coneixement de les bases físiques i fisiològiques de l'organisme humà. Aquesta última part es concreta en l'estudi de la fisiologia general, la fisiologia de la sang i els òrgans hematopoètics, la fisiologia del sistema cardiovascular, i la fisiologia del sistema respiratori. Així mateix, per a cadascun d'aquests sistemes es desenvolupa el coneixement de processos fisiopatològics i les seves manifestacions. Els objectius d'aprenentatge bàsics són: • Aprendre les bases físiques i conceptes bàsics de la fisiologia dels diferents sistemes funcionals de l'organisme humà en estat de salut. • Adquirir una visió completa i integrada de les interrelacions dels diferents sistemes de l'organisme. • Integrar els coneixements de la Biofísica i de la Fisiologia amb els adquirits en altres matèries bàsiques, que tracten de l'estructura i dels aspectes cel·lulars i moleculars de l'organisme, per a assolir una visió global del funcionament del cos humà. • Assolir una millor comprensió dels conceptes bàsics dels efectes de la interacció de les radiacions amb els essers vius i la radioprotecció. 1 • Capacitar l'alumne per aplicar els coneixements fisiològics en la deducció de les conseqüències de les malalties. • Adquirir les habilitats pràctiques en cadascun dels àmbits necessaris per a la realització de les tècniques d'estudis funcionals més freqüents en l'àmbit biomèdic. • Adquirir les actituds destinades a la promoció de la salut i la prevenció de la malaltia, orientades en la medicina de la salut, i adequades per a la pràctica basada en l'evidència científica.
Resum: La asignatura Función del Cuerpo Humano I se programa durante el primer semestre del primer curso del Grado de Enfermería y desarrolla el conocimiento de las bases físicas y fisiológicas del organismo humano. Esta última parte se concreta en el estudio de la fisiología general, la fisiología de la sangre y los órganos hematopoyéticos, la fisiología del sistema cardiovascular, y la fisiología del sistema respiratorio. Asimismo, para cada uno de estos sistemas se desarrolla el conocimiento de procesos fisiopatológicos y sus manifestaciones. Los objetivos de aprendizaje básicos son: • Aprender las bases físicas y conceptos básicos de la fisiología de los diferentes sistemas funcionales del organismo humano en estado de salud. • Adquirir una visión completa e integrada de las interrelaciones de los diferentes sistemas del organismo. • Integrar los conocimientos de la Biofísica y de la Fisiología con los adquiridos en otras materias básicas, que tratan de la estructura y de los aspectos celulares y moleculares del organismo, para alcanzar una visión global del funcionamiento del cuerpo humano. • Alcanzar una mejor comprensión de los conceptos básicos de los efectos de la interacción de las radiaciones con los seres vivos y la radioprotección. • Capacitar al alumno para aplicar los conocimientos fisiológicos en la deducción de las consecuencias de las enfermedades. • Adquirir las habilidades prácticas en cada uno de los ámbitos necesarios para la realización de las técnicas de estudios funcionales más frecuentes en el ámbito biomédico. • Adquirir las actitudes destinadas a la promoción de la salud y la prevención de la enfermedad, orientadas a la medicina de la salud y adecuadas a la práctica basada en la evidencia científica.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, castellà
Titulació: Infermeria [2500891]
Pla d'estudis: Grau en Infermeria [830]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 84.1 KB

Castellà
6 p, 200.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2016-07-08, darrera modificació el 2024-04-06



   Favorit i Compartir