Opinion mining in Twitter : anàlisi de sentiments o opinions
Puig Aribau, Cristian
Casas Roma, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria de la Informació i de les Comunicacions)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Título variante: Opinion mining in Twitter : analysis of feelings and opinions
Título variante: Opinion mining in Twitter : análisis de sentimientos y opiniones
Fecha: 2016-06-28
Resumen: Actualment estem en l'era de la informació, la nostra societat cada cop necessita més una informació precisa i filtrada, que en molts casos, fins i tot, pot representar l'èxit o la fallida de moltes de les empreses actuals. És per aquest motiu que les xarxes socials suposen un nou canal d'informació, que tractant-la adequadament es poden transformar en resultats de gran valor. Al llarg d'aquest projecte s'ha aprofundit en l'adquisició de la informació mitjançant la xarxa social Twitter i s'ha realitzat una simulació amb dades reals, ponderant les emocions de les dades recollides i arribant en un resultat gràcies als algoritmes de processament del llenguatge natural i classificació de text. Així veient tots els passos a seguir per a poder extreure unes conclusions adients que ens permetin obtenir una globalització capaç de definir si un esdeveniment ha estat positiu, negatiu o neutre.
Resumen: Nowadays we are in the information era, our society needs specific information to their needs, and in many times this represents the success or failure of a company. Is for his reason that the social media have become a very important information channel, which using it properly could help us to achieve very important goals. Throughout this project we got into the gathering information process by using the social media tool Twitter. We've done a simulation with real data pondering the emotions of the information gathered and getting a result thanks to the process algorithms of natural language and text. This simulation helps us to understand the steps to follow to be able to get some conclusions, and decide at the end if an event has been positive, negative or neutral.
Resumen: Actualmente estamos en la era de la información, nuestra sociedad cada vez necesita más una información precisa y filtrada, que en muchos casos, incluso, puede representar el éxito o la quiebra de muchas de las empresas actuales. Es por este motivo que las redes sociales suponen un nuevo canal de información, que tratando adecuadamente se pueden transformar en resultados de gran valor. A lo largo de este proyecto se ha profundizado en la adquisición de la información mediante la red social Twitter y se ha realizado una simulación con datos reales, ponderando las emociones de los datos recogidos y llegando en un resultado gracias a los algoritmos de procesamiento del lenguaje natural y clasificación de texto. Así viendo todos los pasos a seguir para poder extraer unas conclusiones adecuadas que nos permitan obtener una globalización capaz de definir si un evento ha sido positivo, negativo o neutro.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Català
Titulación: Grau en Enginyeria Informàtica [2502441]
Plan de estudios: Enginyeria Informàtica [958]
Documento: Treball final de grau ; Text
Área temática: Menció Tecnologies de la Informació
Materia: Twitter ; Informació ; MySQL ; MongoDB ; ETL ; Anàlisi ; NLTK ; API prediction Google ; Information ; Analysis ; Información ; Análisis



10 p, 845.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de Fin de Grado > Escuela de Ingeniería. TFG

 Registro creado el 2016-09-30, última modificación el 2024-07-20



   Favorit i Compartir