Can Psychomotricity improve cognitive abilities in infants?
Mas Parera, M. Teresa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)
Castellà Mate, Judit (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicologia Bàsica, Evolutiva i de l'Educació)

Títol variant: Pot la psicomotricitat millorar les habilitats cognitives en els nadons?
Títol variant: ¿Puede la psicomotricidad mejorar la habilidades cognitivas en los bebés?
Data: 2016
Resum: The aim of this study was to determine whether participating in a psychomotricity programme at an early age improves cognition. Thirty infants (11 to 22 months of age) participated in the study. The MerrillPalmer-R test was administered before the intervention in order to measure the General Index of Development, Cognition and Motor Abilities. One group performed one session of psychomotricity per week, another group received two sessions per week, and a third (control) group did not perform any sessions. After intervention, the test scales were administered again. The group who received two weekly sessions obtained higher scores in all measures after intervention compared to baseline. The results suggest that systematic practice of psychomotricity can improve general development and cognition in infants, and that implementing this methodology could thus be useful in educative intervention.
Resum: L'objectiu del present estudi és determinar si la participació en un programa de psicomotricitat a una edat primerenca millora la cognició. Trenta nadons (de 11 a 22 mesos d'edat) van participar en l'estudi. El test MerrillPalmer-R es va administrar abans de la intervenció per tal de mesurar l'índex general de Desenvolupament, Cognició i habilitats motores. Un grup de nens va realitzar una sessió de psicomotricitat per setmana, un altre grup va rebre dues sessions per setmana, i un tercer grup -control- no realitzar cap sessió. Després de la intervenció, les escales del test es van administrar de nou. El grup que va rebre dues sessions setmanals va obtenir les puntuacions més altes en totes les mesures després de la intervenció en comparació amb el nivell basal. Els resultats suggereixen que la pràctica sistemàtica de la psicomotricitat pot millorar el desenvolupament general i la cognició en els nadons, per la qual cosa podria ser útil per implementar aquesta metodologia en la intervenció educativa.
Resum: El objetivo del presente estudio es determinar si la participación en un programa de psicomotricidad a una edad temprana mejora la cognición. Treinta bebés (de 11 a 22 meses de edad) participaron en el estudio. El test Merrill-Palmer-R se administró antes de la intervención con el fin de medir el Índice General de Desarrollo, Cognición y habilidades motoras. Un grupo de niños realizó una sesión de psicomotricidad por semana, otro grupo recibió dos sesiones por semana, y un tercer grupo -control- no realizar ninguna sesión. Después de la intervención, las escalas del test se administraron de nuevo. El grupo que recibió dos sesiones semanales obtuvo las puntuaciones más altas en todas las medidas después de la intervención en comparación con el nivel basal. Los resultados sugieren que la práctica sistemática de la psicomotricidad puede mejorar el desarrollo general y la cognición en los bebés, por lo que podría ser útil para implementar esta metodología en la intervención educativa.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials i que es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original. Cal que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Anglès
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Psychomotricity ; Cognition ; Development ; Toddlers ; Psicomotricitat ; Cognició ; Desenvolupament ; Nadons ; Psicomotricidad ; Cognición ; Desarrollo ; Bebés
Publicat a: Aloma, Vol. 34 Núm. 1 (2016) , p. 65-70, ISSN 2339-9694

Adreça original: https://www.revistaaloma.net/index.php/aloma/article/view/278
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Aloma/article/view/308970


8 p, 458.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2017-02-22, darrera modificació el 2022-07-09



   Favorit i Compartir