Efecte dels colorants addicionats a pinsos per a animals de companyia sobre el desenvolupament de soques fúngiques
Rodríguez González, María (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
de la Fuente Canet, Aroa (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Arosemena Angulo, Esteban Leonardo (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Adelantado Faura, Carles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Calvo Torras, Ma. de los Ángeles (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)

Títol variant: Effect of addition of colouring agents to pet food on the growth of fungal strains
Data: 2009
Resum: L'addició de colorants en els aliments és una de les pràctiques més habituals en la tecnologia alimentària,no només en l'àmbit de l'alimentació humana, sinó també de l'animal. El present estudi posa de manifest l'efecte de determinats colorants que s'afegeixen al pinso per a animals de companyia sobre el desenvolupament de diferents soques fúngiques, que habitualment poden créixer sobre aquest tipus de substrats. Els resultats indiquen que els colorants modifiquen el patró d'esporulació dels fongs miceliats i que no afecten el desenvolupament dels llevats.
Resum: The addition of colourings on food is a very common practice in food technology, both for food and feed. This study shows the effect of certain colourings commonly added to pet food, on the growth of different fungal strains that usually grow on this kind of substrate. The results show that colourings canmodify the normal pattern of sporulation inmoulds and they exert no effect on yeast growth.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Colorants alimentaris ; Pinsos per a animals de companyia ; Soques fúngiques ; Food colourings ; Pet food ; Mould strains
Publicat a: TECA, Vol. 11, Num. 1 (2009) , p. 20-22, ISSN 1137-7976

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/TECA/article/view/256537


3 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles de recerca
Articles > Articles publicats

 Registre creat el 2018-09-27, darrera modificació el 2022-01-30



   Favorit i Compartir