Anàlisi dels serveis dels ecosistemes dins l'avaluació d'impacte ambiental i social
Martínez Garcia, Cristóbal
Ariza Sole, Eduard, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Geografia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Títol variant: Análisis de los servicios de los ecosistemas en la evaluación de impacto ambiental y social
Títol variant: Ecosystem services within the environmental and social impact assessment process
Publicació: Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2020
Descripció: 51 pàgines
Resum: Malgrat la importància ecològica, cultural i econòmica dels serveis dels ecosistemes per al benestar humà, els processos d'avaluació d'impacte ambiental i social de projectes continuen abordant l'impacte de les activitats econòmiques sobre el medi natural i social d'una manera aïllada i disgregada (medi físic, biòtic i social). En conseqüència, la manca d'una anàlisi integrada de les dependències de la població (i el propi projecte) en els ecosistemes podria portar a una infravaloració dels efectes d'aquests projectes sobre les comunitats locals. Aquest informe explora la integració dels serveis dels ecosistemes en l'avaluació d'impacte, utilitzant com a context un projecte de parc industrial i de serveis de Namanve, a Uganda, que va ser objecte d'Estudi d'Impacte Ambiental i Social del Parc realitzat l'any 2019, i que va demostrar mancances en l'abordament integral dels ecosistemes i les seves funcions. Si bé els resultats obtinguts en el present estudi són molt similars als recollits ja a l'estudi original de 2019, es conclou que una anàlisi sistemàtica de les dependències de la població i el propi projecte sobre els ecosistemes pot millorar la detecció i prevenció dels impactes de determinades activitats econòmiques en contextos on les funcions dels ecosistemes juguin un paper predominant per al benestar dels seus beneficiaris.
Resum: A pesar de la importancia ecológica, cultural y económica de los servicios de los ecosistemas para el bienestar humano, los procesos de evaluación de impacto ambiental y social de proyectos continúan abordando el impacto de las actividades económicas sobre el medio natural y social de una manera aislada y disgregada (medio físico, biótico y social). En consecuencia, la falta de un análisis integrado de las dependencias de la población (y el propio proyecto) en los ecosistemas podría llevar a una infravaloración de los efectos de estos proyectos sobre las comunidades locales. Este informe explora la integración de los servicios de los ecosistemas en la evaluación de impacto ambiental y social, utilizando como contexto un proyecto de parque industrial y de servicios de Namanve, en Uganda, que fue objeto de estudio de impacto ambiental y social del Parque realizado el año 2019, y que demostró carencias en el abordaje integral de los ecosistemas y sus funciones. Si bien los resultados obtenidos en el presente estudio son muy similares a los recogidos ya en el estudio original de 2019, se concluye que un análisis sistemático de las dependencias de la población y el propio proyecto sobre los ecosistemas puede mejorar la detección y prevención de los impactos de determinadas actividades económicas en contextos donde las funciones de los ecosistemas jueguen un papel predominante para el bienestar de sus beneficiarios.
Resum: Despite the ecological, cultural and economic importance of ecosystem services for human well-being, the environmental and social impact assessment process continues to approach the impact of economic activities on the natural and social environment in a disaggregated way (physical, biotic and social environment). Consequently, the lack of an integrated analysis of people (and project) dependencies on ecosystems could lead to an underestimation of the effects of these projects on local communities. This report explores the integration of ecosystem services in the environmental and social impact assessment process, using the context an industrial and services park project Namanve, Uganda, which was the subject to environmental and social impact study in 2019, and which demonstrated deficiencies in its approach to ecosystems and their functions. Although the results obtained in this study are very similar to those already achieved in the original 2019 study, we have concluded that a systematic analysis of people (and project) dependencies on ecosystems can improve the detection and prevention of impacts of certain economic activities in contexts where the functions of ecosystems play a predominant role on the well-being of their beneficiaries.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Geografia i Ordenació del Territori [824]
Pla d'estudis: Grau en Geografia i Ordenació del Territori [824]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Serveis dels ecosistemes ; Estudi d'impacte ambiental i social ; Uganda ; Benestar humà ; Servicios de los ecosistemas ; Estudio de impacto ambiental y social ; Bienestar humano ; Ecosystem services ; Environmental and social impact assessment ; Human well-being



52 p, 5.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2020-07-06, darrera modificació el 2022-02-08



   Favorit i Compartir