Estudi de l'assignació de gènere als manlleus gastronòmics del català
Alemany Puig, Mariona
Cabré Monné, Teresa, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Filosofia i Lletres

Data: 2020
Descripció: 39 pag.
Resum: Aquest treball analitza l'assignació de gènere en català a 72 manlleus i noms comercials gastronòmics. L'estudi es basa en les dades obtingudes d'una enquesta amb 344 informants en què es demanava el gènere de cadascun dels préstecs escollits. S'ha partit de la hipòtesi que els manlleus no animats segueixen regles d'assignació de gènere i s'ha corroborat que hi ha diferents factors que condueixen els parlants a decantar-se per un gènere o l'altre, però els més incidents han estat l'hiperònim -és a dir, un terme genèric que inclou conceptualment un terme particular referit a una entitat concreta- i la desinència de cada manlleu.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Llengua i literatura catalanes [2500247]
Pla d'estudis: Grau en Llengua i Literatura Catalanes [810]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: Assignació de gènere ; Manlleu ; Hiperònim ; Desinència



39 p, 578.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Facultat de Filosofia i Lletres. TFG

 Registre creat el 2020-10-02, darrera modificació el 2022-02-09



   Favorit i Compartir