Mètodes Bàsics de Recerca en Comunicació [104773]
Tous, Anna
Peres-Neto, Luiz
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències de la Comunicació

Títol variant: Basic Research Methods in Communication
Títol variant: Métodos Básicos de Investigación en Comunicación
Data: 2021-22
Resum: L'assignatura es realitza a tercer curs, durant el segon semestre, i pertany al bloc formatiu de la matèria "Investigació en comunicació". Els objectius formatius de l'assignatura són: a) Explicar les diferents formes d'aproximació al coneixement científic i els mètodes i tècniques quantitatius i qualitatius aplicats a l'anàlisi de la comunicació. b) Exposar i explicar les estratègies més adequades per a la planificació i disseny de la investigació en comunicació. El contingut de l'assignatura és sensible als aspectes relacionats amb la perspectiva de gènere. Demostrar capacitat d'autoaprenentatge i autoexigència per aconseguir un treball eficient. Demostrar un coneixement adequat del món contemporani i la seva evolució històrica recent en les dimensions social, econòmica, política i cultural. Desenvolupar un pensament i un raonament crítics i saber comunicar-los de manera efectiva, tant en català i castellà com en una tercera llengua. Diferenciar les principals teories de la disciplina, els seus camps, les elaboracions conceptuals, els marcs i els 1 Diferenciar les principals teories de la disciplina, els seus camps, les elaboracions conceptuals, els marcs i els enfocaments teòrics que fonamenten el coneixement de la disciplina i els seus diferents àmbits i subàrees, i adquirir un coneixement sistemàtic de l'estructura dels mitjans de comunicació. Divulgar els coneixements i les innovacions de l'àrea. Exposar adequadament els resultats del procés d'investigació de manera oral, escrita, audiovisual o digital, d'acord amb els cànons de la disciplina. Generar propostes innovadores i competitives en la recerca i en l'activitat professional.
Resum: The course is taken in the third year, during the second semester, and belongs to the training block of the subject "Research in Communication". The training objectives of the course are: a) To explain the different ways of approaching scientific knowledge and the quantitative and qualitative methods and techniques applied to the analysis of communication. b) To present and explain the most appropriate strategies for planning and designing research in communication. Demonstrate a capacity for self-learning and self-demanding in order to achieve efficient work. Demonstrate an adequate knowledge of the contemporary world and its recent historical evolution in the social, economic, political and cultural dimensions. Develop critical thinking and reasoning and know how to communicate them effectively, both in Catalan and Spanish and in a third language. Differentiate the main theories of the discipline, its fields, conceptual elaborations, the marks and theoretical approaches that underpin knowledge of the discipline and its different fields and sub-areas, and acquire a systematic knowledge of the structure of the media. Disseminate knowledge and innovations in the area. Adequately present the results of the research process orally, in writing, audiovisual or digitally, in accordance 1 Adequately present the results of the research process orally, in writing, audiovisual or digitally, in accordance with the standards of the discipline. Generate innovative and competitive proposals in research and professional activity.
Resum: La asignatura se realiza en el tercer curso, durante el segundo semestre, y pertenece al bloque formativo de la materia "Investigación en comunicación". Los objetivos formales de la asignatura son: a) Explicar las diferentes formas de aproximación al conocimiento científico y los métodos y técnicas cuantitativas y cualitativas aplicadas al análisis de la comunicación. b) Exponer y explicar las estrategias más adecuadas para la planificación y diseño de la investigación en comunicación. Demostrar capacidad de autoaprendizaje y autoexigencia para conseguir un trabajo eficiente. Demostrar un conocimiento adecuado del mundo contemporáneo y su evolución histórica reciente en las dimensiones social, económica, política y cultural. Desarrollar un pensamiento y un razonamiento crítico y saber comunicarlos de manera efectiva, tanto en catalán y castellano como en una tercera lengua. Diferenciar las principales teorías de la disciplina, sus campos, las elaboraciones conceptuales, los marcos y los enfoques teóricos que fundamentan el conocimiento de la disciplina y sus diferentes ámbitos y subáreas, y adquirir un conocimiento sistemático de la estructura de los medios de comunicación. Divulgar los conocimientos y las innovaciones del área. Exponer adecuadamente los resultados del proceso de investigación de manera oral, escrita, audiovisual o digital, de acuerdo con los cánones de la disciplina. 1 digital, de acuerdo con los cánones de la disciplina. Generar propuestas innovadoras y competitivas en la investigación y en la actividad profesional.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català, anglès, castellà
Titulació: Comunicació de les Organitzacions [2503868]
Pla d'estudis: Grau en Comunicació de les Organitzacions [1422]
Document: Objecte d'aprenentatge



Català
6 p, 110.4 KB

Anglès
5 p, 108.5 KB

Castellà
6 p, 110.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Materials acadèmics > Guies docents

 Registre creat el 2021-07-16, darrera modificació el 2024-04-19



   Favorit i Compartir