Relació dels paràmetres previs al sacrifici amb l'aptitud de la producció de pernil curat o cuit
Folguera Folguera, Pau
Solà i Oriol, David, dir.
Aymerich, Pau, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Data: 2021
Descripció: 45 pag.
Resum: En aquest estudi s'ha intentat estudiar quins factors tenen un major impacte sobre els paràmetres mínims per poder classificar els pernils per a diferents finalitats (pernil curat, cuit o carn fresca) en les partides de porcs que surten d'una granja d'engreix de porcs i poder classificar-los. En primer lloc, es va realitzar una recerca bibliogràfica per poder saber què s'havia observat anteriorment en altres estudis similars que s'hagin abordat. De la recerca bibliogràfica se'n van extreure i definir els valors de paràmetres com el pH, color, conductivitat elèctrica i percentatge de greix, que objectivament es podrien considerar adequats com a paràmetres de restricció a considerar en posterior estudi estadístic realitzat. Es va observar que les diferències de paràmetres entre els pernils, cuit i curat, no eren molt clares, ja que els intervals de pH a les 24 hores quedaven solapats (5,6-6,3), però en canvi el factor determinant que vam trobar per poder fer la diferenciació va ser el percentatge de greix, fixat a 12,51mm o superior per a curats. A l'estudi estadístic es van considerar els paràmetres anteriors esmentats, excepte la conductivitat elèctrica. Al final per l'estudi estadístic es va tenir en compte perquè era un paràmetre massa restrictiu i ens quedàvem amb molt pocs exemplars que complissin les restriccions imposades. Finalment vam arribar a la conclusió que el factor genètic era el més determinant, fet que coincideix plenament amb la bibliografia consultada prèviament.
Nota: TFM
Nota: Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [4313796]
Pla d'estudis: Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
Document: Treball de fi de postgrau
Àrea temàtica: Ciència i Tecnologia dels Aliments
Matèria: Pernil



45 p, 1.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Veterinària. TFM

 Registre creat el 2022-05-23, darrera modificació el 2023-11-06



   Favorit i Compartir