Incorporación de aceites ácidos en la alimentación de la lubina (Dicentrarchus labrax) : efecto sobre el crecimiento y la composición en ácidos grasos de los tejidos
Serrano Rey, Tania
Sala Pallarès, Roser, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària

Fecha: 2020
Descripción: 1 pag.
Resumen: The present study aimed at evaluating the effect of dietary acid oils on growth performance and fatty acid composition in European Seabass. A 90-day feeding trial where triplicate groups of European seabass fed eight experimental diets formulated to contain 25% of fish oil (FO) and 75% of a VO (soybean oil, olive pomace oil, soybean acid oil and olive pomace acid oil alone or in blends) and one control with 100% fish oil. Growth parameters and fish feed utilization were studied. Also a study of total fat, fatty acid composition in fillet and perivisceral fat was carried out. Results showed significant differences in growth between the animals fed crude VO and olive pomace acid oil. No differences in growth was observed between animals fed blend diets and those fed crude VO. Fatty acid composition of the fillet mirrored the dietary fatty acid composition. There were differences between control diets and experimental oil diets, between different oils sources (soy - olive), but not between blend diets. There were no differences in fatty acid composition between dorsal and ventral section of the fillet. Perivisceral fat showed a fatty acid composition similar to that of fillet ventral section. Total fat of the fillet was higher in ventral section.
Nota: TFM
Nota: Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [4313796]
Plan de estudios: Màster Universitari en Qualitat d'Aliments d'Origen Animal [1364]
Documento: Treball de fi de postgrau
Área temática: Ciència i Tecnologia dels Aliments
Materia: Aqüicultura ; Creixement ; Àcids Grassos



27 p, 605.2 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera > Veterinaria. TFM

 Registro creado el 2022-05-25, última modificación el 2023-11-03



   Favorit i Compartir