Disseny i Simulació de Constel·lacions LEO mitjançant Skydel i Processament dels Senyals amb FGI-GSRx Modificat
Castro Lara, Adrián
Seco Granados, Gonzalo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes)
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2023
Descripció: 162 p.
Resum: Les constel·lacions de satèl·lits en òrbita terrestre baixa (LEO) han sorgit com una solució a la demanda de serveis globals de comunicacions, observació de la Terra, monitoratge ambiental i navegació per satèl·lit. Les constel·lacions LEO ofereixen una capacitat m'es gran de transmissió de dades, una millor resolució d'imatges i una major precisió de navegació en comparació amb els satèl·lits en òrbites més altes. A més, la seva menor altitud permet una menor latència en les comunicacions i un nombre més gran de revisites per dia, fet que millora la cobertura i la disponibilitat dels serveis per satèl·lit. Tanmateix, el disseny i la implementació d'una constel·lació LEO requereixen un gran esforç en la coordinació dels satèl·lits, el control de l'òrbita, la mitigació de la interferència i la gestió dels residus espacials. En aquest treball estudiarem què són les òrbites LEO i quines característiques presenten. A més a més, estudiarem com funciona la navegació GNSS, i en concret com ho fan els sistemes GPS i Galileo. A continuació, mitjançant el simulador Skydel simularem la transmissió de senyals GPS i Galileo a diferents punts del planeta i mitjançant el receptor software FGI-GSRx analitzarem les dades generades. Per acabar, amb l'Skydel dissenyarem la nostra constel·lació LEO en òrbita Starlink transmetent el senyal de Galileo E1 i el processarem amb el FGI-GSRx.
Resum: Low Earth Orbit (LEO) satellite constellations have emerged as a solution to the demand for global communications, Earth observation, environmental monitoring and satellite navigation services. LEO constellations offer greater data transmission capacity, better image resolution and greater navigation accuracy compared to satellites in higher orbits. In addition, its lower altitude allows for less latency in communications and a greater number of visits per day, which improves the coverage and availability of satellite services. However, designing and implementing a LEO constellation requires a large effort in satellite coordination, orbit control, interference mitigation, and space debris management. In this work we will study what LEO orbits are and what characteristics they present. In addition, we will analyze how GNSS navigation works, and specifically how the GPS and Galileo systems work. Afterwards, using the Skydel simulator we will simulate the transmission of GPS and Galileo signals to different points on the planet and using the FGI-GSRx software receiver we will analyze the data generated. Finally, with Skydel we will design our LEO constellation in Starlink orbit transmitting the Galileo E1 signal and process it with the FGI-GSRx.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria. Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [2500898]
Pla d'estudis: Grau en Enginyeria de Sistemes de Telecomunicació [956]
Document: Treball final de grau ; Text
Matèria: LEO ; GNSS ; Constel·lacions ; GPS ; Galileo ; Adquisició ; Seguiment ; Navegació ; Freqüència Doppler



162 p, 15.4 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de Fi de Grau > Escola d'Enginyeria. TFG

 Registre creat el 2023-09-29, darrera modificació el 2023-11-27



   Favorit i Compartir