Per citar aquest document: http://ddd.uab.cat/record/45540
La Transició nutricional a la Catalunya contemporània 1780-1936
Garrabou, Ramon, 1937- (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Cussó i Segura, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Economia i d'Història Econòmica)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica

Publicació: Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica 2003
Col·lecció: Documents de treball (Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Història Econòmica) ; 17/2003
Resum: Un dels principals exponents del progrés en el nivell de vida és l'existència d'un accés generalitzat i regular de la població a una ingesta d'aliments suficient i de qualitat, que cobreixi de forma adequada els requeriments pel ple desenvolupament fisiològic i que suposi la reducció al mínim de les malalties associades a l'alimentació. Durant una gran part de la història, l'alimentació de les poblacions humanes, i en particular de les europees, s'ha caracteritzat per la seva monotonia i la irregularitat en la disponibilitat dels aliments més importants. Aquestes, juntament amb un deficient tractament higiènic i de conservació dels aliments ingerits, seran les notes dominants dels sistemes alimentaris europeus durant molts segles.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat, el departament i la unitat i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Català.
Document: workingPaper
Matèria: Nutrició ; Història ; 1780-1936 ; Catalunya ; Aliments ; Consum

Adreça alternativa: http://hdl.handle.net/2072/1201


28 p, 629.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Working papers

 Registre creat el 2009-07-15, darrera modificació el 2016-10-20



   Favorit i Compartir