Google Scholar: cites
"En toda teoría hay algo de biografía". Entrevista a Verena Stolcke
Clua i Fainé, Montserrat
Tamarit, Laura
Ribas, Fina
Blasco, Roser

Data: 2008
Resum: En aquesta ocasió el Projecte Entrevistes2 entrevista a la catedràtica Verena Stolcke, sumant-se així als actes d'homenatge que se li van fer el maig de 2008, arran de la seva jubilació del Departament d'Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona, després de més de trenta anys exercint-hi la docència. A través de l'entrevista es pot conèixer part de la trajectòria personal i intel·lectual de la professora Stolcke, una biografia estretament vinculada als temes que l'han interessat i que ha desenvolupat al llarg de la seva obra. Paral·lelament a aquest recorregut vital la Dra. Stolcke ens ofereix la seva visió de la situació en què es trobava l'antropologia catalana i espanyola quan va arribar a casa nostra, així com un diagnòstic de la situacióactual de la disciplina, que afronta un dels seus reptes més importants amb el procés d'adaptació a l'Espai Europeu d'Educació Superior (conegut com a Procés Bolonya).
Resum: En esta ocasión, el Proyecto Entrevistas entrevista a la catedrática Verena Stolcke. De esta forma se suma a los actos de homenaje que se le rindieron en mayo de 2008, en ocasión de su jubilación del Departamento de Antropología Social y Cultural de la Universidad Autónoma de Barcelona, después de más de treinta años de docencia. A través de la entrevista se puede conocer parte de la trayectoria personal e intelectual de la profesora Stolcke, una biografía estrechamente relacionada con los temas que más le han interesado y que ha desarrollado a lo largo de su obra. Simultáneamente a este recorrido vital, la Dra. Stolcke nos ofrece su visión de la situación en que se hallaba la antropología catalana y española cuando llegó a nuestro país, así como un diagnóstico de la situación actual de la disciplina, que se enfrenta a uno de sus retos más importantes con el proceso de adaptación al Espacio Europeo de Educación Superior (o también llamado Proceso Bolonia).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Castellà
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Publicat a: Perifèria : revista de recerca i formació en antropologia, Núm. 9 (2008) , ISSN 1885-8996

Adreça original: https://revistes.uab.cat/periferia/article/view/v9-n2-clua-tamarit-ribas-blasco
Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Periferia/article/view/147810
DOI: 10.5565/rev/periferia.191


29 p, 281.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Perifèria
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2009-12-04, darrera modificació el 2021-12-12



   Favorit i Compartir