Sobre un testimoni de matrimoni entre una estrangera i un ciutadà d'Atenes
Ginestí Rosell, Anna (Katholische Universität Eichstätt-Ingolstadt)

Títol variant: A Marriage between an Alien Woman and an Athenian Citizen
Data: 2008
Resum: Un epitafi procedent d'Atenes documenta un matrimoni entre una tebana i un ciutadà atenès. Tot i que la inscripció fou datada a la segona meitat del segle IV aC, es proposa aquí, a partir d'una anàlisi de la llengua, una datació més tardana entre el final de segle IV i la meitat del segle III aC. Tot seguit es contrasta la inscripció amb els testimonis de legislació atenesa sobre matrimonis entre estrangers i ciutadans.
Resum: An epitaph from Athens documents a marriage between a Theban woman and an Athenian citizen. Even though the inscription is dated in the second half of the 4th century B. C. , a later date between the end of the 4th and the middle of the 3rd century B. C. is proposed here due to a linguistic analysis. After this, the inscription is contrasted with testimonials of Athenian legislation regarding marriages between foreigners and citizens.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Llengua: Català
Document: Article ; recerca ; Versió publicada
Matèria: Matrimoni ; Estranger ; Atenes ; Epitafi ; Marriage ; Foreigner ; Athens ; Epitaph
Publicat a: Faventia, Vol. 30, Núm. 1-2 (2008) , p. 179-186, ISSN 2014-850X

Adreça alternativa: https://raco.cat/index.php/Faventia/article/view/244477


8 p, 154.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Articles > Articles publicats > Faventia
Articles > Articles de recerca

 Registre creat el 2011-07-07, darrera modificació el 2022-02-13



   Favorit i Compartir