Acumulació de metalls pessants en molses sotmeses a eixut
Sardans i Galobart, Jordi (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Peñuelas, Josep (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia)

Título variante: Acumulación de metales pesados en musgo sometido a sequía
Título variante: Heavy metal accumulation in moss subjected to drought
Fecha: 2008
Resumen: Investigadors de la Unitat d'Ecofisiologia CSIC-CREAF han volgut estudiar els possibles efectes que pot tenir l'augment de l'eixut sobre l'ecosistema de la conca Mediterrània. Basant-se en un experiment amb un alzinar madur a les muntanyes de Prades, on des de 1999 fins 2005 s'ha provocat artificialment la sequedat de la terra, s'ha observat que les molses augmentaven les concentracions d'alguns dels elements vinculats als mecanismes d'estalvi d'aigua, mentres que disminuïen les concentracions d'altres elements relacionats amb la capacitat fotosintètica. Uns resultats que afecten directament en la seva capacitat reproductiva i en les relacions molsa-herbívor.
Resumen: Investigadores de la Unidad de Ecofisiología CSIC-CREAF han estudiado los posibles efectos negativos que puede tener el avance de la sequía sobre el ecosistema de la cuenca Mediterránea. Basándose en un experimento con un encinar maduro en las montañas de Prades, dónde desde 1999 hasta 2005 se ha provocado artificialmente la sequedad de la tierra, se ha observado que el musgo aumentaba las concentraciones de algunos de los elementos vinculados a los mecanismos de ahorro de agua, mientras disminuían las concentraciones de otros elementos relacionados con la capacidad fotosintética. Unos resultados que afectan directamente a su capacidad reproductiva y a las relaciones musgo-herbívoro.
Resumen: Researchers at the Ecophysiology Unit of CSIC-CREAF have studied the possible negative effects of an increase in dryness would have in ecosystems of the Mediterranean Basin. Based on an experiment with adult holm oaks found in the Prades mountains in which the earth was dried out artificially from 1999 to 2005, researchers discovered that the moss found in the grove increased its concentration of several elements connected to water-saving mechanisms whereas decreased the concentration of other elements related to photosynthetic capacity. These results directly affect their reproductive capacity and the relationship between moss and herbivores.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català, Castellà i Anglès
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, Novembre 2008, p. 1-1, ISSN 2014-6388



Català
1 p, 171.9 KB

Español
2 p, 440.9 KB

English
2 p, 147.4 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Documentos de los grupos de investigación de la UAB > Centros y grupos de investigación (producción científica) > Ciencias > CREAF (Centre de Recerca Ecològica i d'Aplicacions Forestals)
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2012-02-23, última modificación el 2023-10-01



   Favorit i Compartir