De la cuina al laboratori : Aplicacions de les microones en química analítica
Ramon Real, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Valle Zafra, Manuel del (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Química)
Valero Barranco, Francisco (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament d'Enginyeria Química, Biològica i Ambiental)
Ramon Ferrés, Ramon (Universitat Autònoma de Barcelona)

Título variante: De la cocina al laboratorio : Aplicacionesde las microondas en química analítica
Fecha: 2007
Resumen: Mesurar el contingut de nitrogen d'una mostra té importants aplicacions en el tractament d'aigües residuals, o en la indústria alimentaria, per posar uns exemples. Sovint s'utilitza l'anomenat mètode de Kjeldahl, que requereix l'aplicació de calor. Científics de la UAB han investigat l'ús de microones per generar aquesta calor.
Resumen: Medir el contenido de nitrógeno de una muestra tiene importantesaplicaciones en el tratamiento de aguas residuales, o en la industriaalimentaria, por poner unos ejemplos. A menudo se utiliza el llamadométodo de Kjeldahl, que requiere la aplicación de calor. Científicos de laUAB han investigado el uso de microondas para generarlo.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, maig 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 25.4 KB

Español
2 p, 88.6 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2012-04-23, última modificación el 2024-06-01



   Favorit i Compartir