Diferències ruminals entre l'isard i la vaca
Dalmau Bueno, Antoni (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Ferret, Alfred (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Manteca Vilanova, Xavier (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
Calsamiglia, Sergio (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)

Título variante: Diferencias ruminales entre el rebeco y la vaca
Fecha: 2007
Resumen: En el procés digestiu dels remugants intervé una complexe població de microorganismes que degrada la matèria vegetal i possibilita obtenir energia útil per a l'animal hoste. L'isard i la vaca, tot i ser tots dos remugants han d'utilitzar el seu sistema gastrointestinal de manera diferent. Investigadors de la UAB han comparat el funcionament de les poblacions bacterianes ruminals d'ambdues espècies. Han arribat a la conclusió que els bacteris de l'isard i de la vaca poden degradar la dieta en les mateixes condicions. No obstant això, els perfils de fermentació ruminal són diferents suggerint que existeixen diferències entre les poblacions bacterianes predominants d'ambdues espècies.
Resumen: En el proceso digestivo de los rumiantes interviene una compleja población de microorganismos que degradan la materia vegetal y posibilitan obtener energía útil para el animal huésped. El rebeco y la vaca, aunque ambos son rumiantes, han de utilizar su sistema gastrointestinal de manera diferente. Investigadores de la UAB han comparado el funcionamiento de las poblaciones bacterianas ruminales de ambas especies. Han llegado a la conclusión de que las bacterias del rebeco y de la vaca pueden degradar la dieta en las mismas condiciones. No obstante, los perfiles de fermentación ruminal son diferentes, sugiriendo que existen diferencias entre las poblaciones bacterianas de ambas especies.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial, la distribució, la comunicació pública de l'obra i la creació d'obres derivades, fins i tot amb finalitats comercials, sempre i quan aquestes es distribueixin sota la mateixa llicència que regula l'obra original i es reconegui l'autoria de l'obra original. Creative Commons
Lengua: Català i Castellà
Documento: Article ; divulgació ; Versió publicada
Publicado en: UAB divulga, març 2007, p. 1-2, ISSN 2014-6388



Català
2 p, 54.4 KB

Español
3 p, 131.0 KB

El registro aparece en las colecciones:
Artículos > Artículos publicados > UAB Divulga
Artículos > Artículos de divulgación

 Registro creado el 2012-04-30, última modificación el 2024-06-01



   Favorit i Compartir