Elaboració d'un atles fotogràfic per a l'autoaprenentatge de l'anatomia del ratolí
Ruberte, Jesús (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Carretero i Romay, Ana (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Navarro Beltrán, Marc (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Nacher García, Víctor (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Ramos González, David (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
López-Luppo, Mariana (Universitat Autònoma de Barcelona. Centre de Biotecnologia Animal i de Teràpia Gènica (CBATEG))
Melgarejo, Verònica (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sanitat i d'Anatomia Animals)
Mendes, Luisa (Universidade Nova de Lisboa. Departament d'Anatomia)
Espada, Yvonne (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina i Cirurgia Animals)
Universitat Autònoma de Barcelona. Unitat d'Innovació Docent en Educació Superior

Títol variant: Elaboración de un atlas fotográfico para el autoaprendizaje de la anatomía del ratón
Títol variant: Production of a photographic atlas for independent learning of the anatomy of the mouse
Publicació: IDES 2008
Resum: La versemblança del genoma del ratolí i de l'home, com també el desenvolupament de les tècniques de mutagènesi, han convertit el ratolí en l'eina bàsica de recerca preclínica destinada a la comprensió de la fisiopatologia i el tractament de les malalties humanes. L'objectiu principal d'aquest projecte consisteix en la producció d'un atles fotogràfic de gran qualitat sobre l'anatomia del ratolí, atès que no hi ha un llibre d'aquestes característiques en el mercat mundial. L'eina docent que estem fent ha de permetre l'autoaprenentatge dels estudiants de grau i de postgrau dedicats a les ciències de la salut i la biomedicina i millorar-ne la formació i el rendiment. Aquest atles també ha de permetre comprendre les modificacions anatòmiques existents en els ratolins modificats genèticament.
Resum: La verosimilitud del genoma del ratón y del hombre, como también el desarrollo delas técnicas de mutagénesis, han convertido el ratón en la herramienta básica de investigación preclínica destinada a la comprensión de la fisiopatología y el tratamiento de las enfermedades humanas. El objetivo principal de este proyecto consiste en la producción de un atlas fotográfico de gran calidad sobre la anatomía del ratón, dado que no hay un libro de estas características en el mercado mundial. La herramienta docente que estamos haciendo tiene que permitir el autoaprendizaje de los estudiantes de grado y de postgrado dedicados a las ciencias de la salud y la biomedicina y mejorar la formación y el rendimiento. Este atlas también tiene que permitir comprender las modificaciones anatómicas existentes en los ratones modificados genéticamente.
Resum: The resemblance between the genomes of the mouse and the human being and the development of mutagenic techniques, have made the mouse the basic pre-clinical researchtool for understanding the physiopathology and treatment of human diseases. The main objective of this project is to produce a high quality photographic atlas of the anatomy of the mouse, as there is no book of this type available on the international market. The teaching tool we are producing must enable independent learning by graduate and postgraduate students in the health and biomedical sciences and improve their education and achievement. This atlas must also enable the anatomical changes in genetically modified mice to be included.
Drets: Tots els drets reservats.
Llengua: Català
Document: Capítol de llibre
Matèria: Autoaprenentatge ; Anatomia ; Fenotip ; Ratolí
Publicat a: Experiències docents innovadores de la UAB en ciències experimentals i tecnologies i en ciències de la salut : cap a l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES), 2008, p. 137-142, ISBN 978-84-490-2576-1



Català
6 p, 1.4 MB

Español
18 p, 2.8 MB

English
6 p, 72.8 KB

Imatges de l'atles fotogràfic
1.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Llibres i col·leccions > Capítols de llibres

 Registre creat el 2012-06-12, darrera modificació el 2023-11-15



   Favorit i Compartir