Resultats globals: 3 registres trobats en 0.02 segons.
Articles, 3 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
13 p, 506.9 KB Metabolic, Affective and Neurocognitive Characterization of Metabolic Syndrome Patients with and without Food Addiction. Implications for Weight Progression / Camacho-Barcia, Lucía (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Munguía, Lucero (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Lucas, Ignacio (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; De La Torre, Rafael (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Ciències Experimentals i de la Salut) ; Salas-Salvadó, Jordi (The Sant Joan University Hospital. Human Nutrition Unit) ; Pintó, Xavier (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques) ; Corella, Dolores (University of Valencia. Department of Preventive Medicine) ; Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Jiménez-Murcia, Susana (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques) ; González-Monje, Inmaculada (University of Valencia. Department of Preventive Medicine) ; Esteve-Luque, Virginia (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Cuenca-Royo, Aida (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Gómez-Martínez, Carlos (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Paz-Graniel, Indira (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Forcano, Laura (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Fernández-Aranda, Fernando (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques)
According to the food addiction (FA) model, the consumption of certain types of food could be potentially addictive and can lead to changes in intake regulation. We aimed to describe metabolic parameters, dietary characteristics, and affective and neurocognitive vulnerabilities of individuals with and without FA, and to explore its influences on weight loss progression. [...]
2021 - 10.3390/nu13082779
Nutrients, Vol. 13 (august 2021)  
2.
10 p, 287.6 KB Impulsive Personality Traits Predicted Weight Loss in Individuals with Type 2 Diabetes after 3 Years of Lifestyle Interventions / Testa, Giulia (Instituto de Salud Carlos III) ; Camacho-Barcia, Lucía (Instituto de Salud Carlos III) ; Gómez-Martínez, Carlos (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Mora-Maltas, Bernat (Hospital Universitari de Bellvitge) ; De La Torre, Rafael (Universitat Pompeu Fabra. Departament de Medicina i Ciències de la Vida) ; Pintó, Xavier (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques) ; Corella, Dolores (University of Valencia. Department of Preventive Medicine) ; Granero, Roser (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Psicobiologia i de Metodologia de Ciències de la Salut) ; Cuenca-Royo, Aida (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Jiménez-Murcia, Susana (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fernández-Carrión, Rebeca (University of Valencia. Department of Preventive Medicine) ; Esteve-Luque, Virginia (Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge) ; Forcano, Laura (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Ni, Jiaqi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Malcampo Manrúbia, Mireia (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya)) ; De las Heras-Delgado, Sara (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fitó, Montserrat (Hospital del Mar (Barcelona, Catalunya)) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Fernández-Aranda, Fernando (Universitat de Barcelona. Departament de Ciències Clíniques)
Impulsivity has been associated with type 2 diabetes (T2D) and may negatively impact its management. This study aimed to investigate impulsive personality traits in an older adult population with T2D and their predicting role in long-term weight control and glycemic management, through glycated hemoglobin (HbA), following 3 years of intervention with a Mediterranean diet. [...]
2022 - 10.3390/jcm11123476
Journal of clinical medicine, Vol. 11 (june 2022)  
3.
21 p, 755.3 KB Adopting a High-Polyphenolic Diet Is Associated with an Improved Glucose Profile : Prospective Analysis within the PREDIMED-Plus Trial / Tresserra-Rimbau, Anna (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Castro-Barquero, Sara (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Becerra-Tomás, Nerea (Universitat Rovira i Virgili. Departament de Bioquímica i Biotecnologia) ; Babio, Nancy (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili) ; Martínez-González, Miguel Ángel (Department of Nutrition, Harvard T.H. Chan School of Public Health (Estats Units d'Amèrica)) ; Corella, Dolores (Universitat de València) ; Fitó, Montserrat (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Romaguera, Dora (Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears) ; Vioque, Jesús (Universidad Miguel Hernández de Elche) ; Alonso-Gómez, Ángel María (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Wärnberg, Julia (Univeridad de Málaga) ; Martínez, J. Alfredo (Cardiometabolic Nutrition Group, IMDEA Food (Madrid)) ; Serra-Majem, Luís (Universidad de Las Palmas de Gran Canaria) ; Estruch, Ramón (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Tinahones, Francisco J.. (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Lapetra, José (Distrito Sanitario Atención Primaria Sevilla) ; Pintó, Xavier (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Tur, Josep Antonio (Universitat de les Illes Balears) ; López-Miranda, José (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Cano-Ibáñez, Naomi (Instituto de Investigación Sanitaria de Granada) ; Delgado-Rodríguez, Miguel (Universidad de Jaén) ; Matía-Martín, Pilar (Instituto de Investigación Sanitaria del Hospital Clínico San Carlos) ; Daimiel, Lidia (IMDEA Food (Madrid)) ; Martín, Vicente (Universidad de León) ; Vidal, Josep (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Vázquez, Clotilde (Hospital Universitario Fundación Jiménez Díaz) ; Ros, Emilio (Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer) ; Basterra Gortari, Francisco Javier (Universidad de Navarra) ; Fernández de la Puente, María (Hospital Universitari Sant Joan de Reus (Tarragona)) ; Asensio, Eva M. (Universitat de València) ; Castañer, Olga (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Bullón-Vela, Vanessa (Universidad de Navarra. Departamento de Ciencias de la Alimentación y Fisiología) ; Tojal-Sierra, Lucas (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Gómez-Gracia, Enrique (Universidad de Málaga) ; Cases-Pérez, Eugenio (Centro de Salud Raval (Alacant)) ; Konieczna, Jadwiga (Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears) ; García-Rios, Antonio (Instituto Maimónides de Investigación Biomédica de Córdoba) ; Casañas-Quintana, Tamara (Universidad de Las Palmas de Gran Canaria) ; Bernal-Lopez, María Rosa (Instituto de Investigación Biomédica de Málaga) ; Santos-Lozano, José Manuel (Distrito Sanitario Atención Primaria Sevilla) ; Esteve-Luque, Virginia (Hospital Universitari de Bellvitge) ; Bouzas, Cristina (Universidad de les Illes Balears) ; Vázquez-Ruiz, Zenaida (Universidad de Navarra) ; Palau Galindo, Antoni (Institut Català de la Salut. Centre d'Assistència Primària Marià Fortuny (Catalunya)) ; Barragán, Rocío (Universitat de València) ; López Grau, Mercè (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Razquín, Cristina (IMDEA Food (Madrid)) ; Goicolea-Güemez, Leire (Instituto de Investigación Sanitaria Bioaraba (Vitoria, País Basc)) ; Toledo, Estefania (Harvard T.H. Chan School of Public Health (Estats Units d'Amèrica)) ; Vergaz, Manel Vila (Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques) ; Lamuela-Raventós, Rosa M. (Centro de Investigación Biomédica en Red de Fisiopatología de la Obesidad y Nutrición) ; Salas-Salvadó, Jordi (Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili)
Previous studies suggested that dietary polyphenols could reduce the incidence and complications of type-2 diabetes (T2D); although the evidence is still limited and inconsistent. This work analyzes whether changing to a diet with a higher polyphenolic content is associated with an improved glucose profile. [...]
2022 - 10.3390/antiox11020316
Antioxidants, Vol. 11 (february 2022)  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.