Resultats globals: 10 registres trobats en 0.03 segons.
Articles, 3 registres trobats
Llibres i col·leccions, 1 registres trobats
Documents de recerca, 6 registres trobats
Fons personals i institucionals, 2 registres trobats
Articles 3 registres trobats  
1.
12 p, 731.4 KB Whole-genome sequence analysis reveals differences in population management and selection of European low-input pig breeds / Perez-Enciso, Miguel (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Herrero-Medrano, Juan Manuel (Wageningen University. Animal Breeding and Genomics Centre) ; Megens, Hendrik-Jan (Wageningen University. Animal Breeding and Genomics Centre) ; Groenen, Martien A. M. (Wageningen University. Animal Breeding and Genomics Centre) ; Bosse, Mirte (Wageningen University. Animal Breeding and Genomics Centre) ; Crooijmans, Richard (Wageningen University. Animal Breeding and Genomics Centre)
A major concern in conservation genetics is to maintain the genetic diversity of populations. Genetic variation in livestock species is threatened by the progressive marginalisation of local breeds in benefit of high-output pigs worldwide. [...]
2014 - 10.1186/1471-2164-15-601
BMC genomics, Vol. 15 (2014)  
2.
9 p, 828.0 KB Cambios recientes en alimentación porcina : de la prohibición de los antibióticos promotores del crecimiento a los piensos sin proteína animal / Gasa, Josep ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Anaporc, Núm. 215 (Octubre 2001)  
3.
18 p, 1.5 MB Aditivos alimentarios y estimulantes en producción porcina / Puchal i Mas, Francesc 1933- ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat i Frau, Feliu A.
2012
Anaporc, Núm. 90 (Mayo 2012) , p. 30-56  

Llibres i col·leccions 1 registres trobats  
1.
59 p, 36.7 MB El Cerdo : su estructura y sus órganos interiores : representación gráfica, anatomía, fisiología, razas, producción, higiene y enfermedades
Madrid : Librería Editorial de Bailly-Baillière e Hijos, [1900]  

Documents de recerca 6 registres trobats  
1.
162 p, 1.8 MB Evaluación del comportamiento y bienestar del cerdo ibérico en montanera / Martínez Macipe, Míriam ; Manteca Vilanova, Xavier, dir. ; Dalmau Bueno, Antoni, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
Los objetivos de esta tesis son describir el comportamiento del cerdo ibérico en extensivo, discernir qué factores lo condicionan; saber cómo se agrupan los animales a lo largo del año, si diferentes condicionantes del entorno tienen alguna influencia y, por último, probar si existen diferencias en la calidad de la carne de animales castrados, inmunocastrados o hembras enteras también criadas en extensivo. [...]
The objectives of this thesis are to describe the behavior of the Iberian pig in extensive conditions, what factors affect it, how animals are grouped throughout the year and the influence some environmental conditions may have and, finally, to prove if there are differences in the quality of the meat of castrated animals, immunocastrated or whole females reared in extensive. [...]

[Barcelona] : Universitat Autònoma de Barcelona, 2019.  
2.
1 p, 10.8 MB Study of key factors in the productivity of sows : comparison of sister breeders in two different farms / Tordecillas Silvente, Maria ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2018
Grau en Veterinària [955]  
3.
1 p, 2.4 MB Management and improvement plan on the Cataró's farm / Boquet Garriga, Èlia ; Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Veterinària
2017
Grau en Veterinària [955]  
4.
257 p, 2.4 MB Exploring dietary strategies to enhance feed intake and growth of piglets after weaning by a multidisciplinary approach / Blavi Josa, Laia ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. ; Solà Oriol, David, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El deslletament és un període d'adaptació i estrès on els porcs poden patir el síndrome post-deslletament, caracteritzat per una baixa ingestió i creixement i per diarrees. És de gran interès per a la indústria porcina la recerca de solucions per incrementar el consum i el creixement després del deslletament. [...]
El destete es un periodo de adaptación y estrés donde los cerdos frecuentemente sufren el síndrome post-destete; caracterizado por una baja ingestión y crecimiento, y por diarreas. Es de gran interés para la industria porcina la búsqueda de soluciones para incrementar el consumo y el crecimiento después del destete. [...]
Weaning is a period of adaptation and stress where pigs frequently suffer the post-weaning "growth check", characterized by low feed intake, poor growth, and diarrhea. The search for multiple and combined solutions to increase feed consumption and growth performance after weaning is of great practical interest for the swine industry. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
5.
208 p, 1.8 MB Utilización de subproductos agroindustriales en alimentación líquida para cerdos de engorde / Sol Llop, Cinta ; Gasa, Josep, dir. ; Castillejos, Lorena, dir. ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
La alimentación líquida (AL) se ha empleado en alimentación porcina desde hace varias décadas obteniendo en gran parte, resultados productivos satisfactorios comparados con la alimentación en seco. [...]
The liquid feed (LF) has been used in swine production for several decades obtaining satisfactory production results compared with dry feed. One of the factors that affect those results is the dilution ratio of the mixture. [...]

Bellaterra : Universitat Autònoma de Barcelona, 2016  
6.
244 p, 5.5 MB Natural feeding strategies to reduce enteric disorders and improve adaptation of young pigs to weaning / Hermes, Rafael Gustavo ; Martín Orúe, Susana M., dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Pérez Hernández, José Francisco, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments
El objetivo de la presente memoria de esta tesis doctoral fue evaluar el papel de diferentes ingredientes en la dieta para reducir las patologías digestivas en los lechones tras el destete, incrementando así su bienestar y productividad. [...]
The main objective of this thesis was to evaluate different feed strategies to reduce enteric disorders in young pigs, in order to help their adaptation to weaning and enhance productivity and health. [...]

Bellaterra: Universitat Autònoma de Barcelona, 2011  

Fons personals i institucionals 2 registres trobats  
1.
9 p, 828.0 KB Cambios recientes en alimentación porcina : de la prohibición de los antibióticos promotores del crecimiento a los piensos sin proteína animal / Gasa, Josep ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments)
2001
Anaporc, Núm. 215 (Octubre 2001)  
2.
18 p, 1.5 MB Aditivos alimentarios y estimulantes en producción porcina / Puchal i Mas, Francesc 1933- ; Baucells Sánchez, María Dolores (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Barroeta, Ana Cristina (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciència Animal i dels Aliments) ; Calafat i Frau, Feliu A.
2012
Anaporc, Núm. 90 (Mayo 2012) , p. 30-56  

Us interessa rebre alertes sobre nous resultats d'aquesta cerca?
Definiu una alerta personal via correu electrònic o subscribiu-vos al canal RSS.