Circular de la FAS
Juny 2011

Debat amb empreses sobre el model de gestió de la diversitat
  • El 7 de juny la FAS va obrir un espai debat on hi van participar empreses, estudiants amb discapacitat i membres de la Universitat que van reflexionar conjuntament sobre les oportunitats i els reptes de la implementació d'un nou model d'inserció a l'empresa, basat en la gestió de la diversitat. El debat va comptar amb les intervencions de Joan Subirats, director de l'IGOP i catedràtic de Ciència Política i Dret Públic de la UAB; de Ramon Giró, director de la Fundació Seeliger y Conde (consultoria que també va col·laborar en l’organització del debat) i amb la moderació de Teresa Carreras, professora de la UAB i presidenta de l'Associació de Periodistes Europeus de Catalunya. A més, aquesta jornada va rebre el suport del Consell Social de la UAB.

Debat amb empreses model gestió de la diversitat
El rector de la UJES (Angola) visita la UAB
  • Del 20 al 23 de juny, una delegació de la Universitat José Eduardo Dos Santos de Huambo (Angola) ha visitat la UAB per aprofundir en el treball conjunt de cooperació en el sector agroalimentari d'aquell país. La delegació estava liderada pel rector, Sr. Cristavao Simoes, i composada pels dos responsables del projecte de reforç institucional a la facultat de ciències agràries de la UJES en el qual hi col·labora la UAB. Durant aquests dies, la delegació va ser rebuda per la rectora, Sra. Ana Ripoll, i els vicerectors de Cooperació i de Relacions Internacionals i també per professorat i investigadors de la Facultat de Veterinària, de la Planta de Tecnologia dels aliments i de l'ICTA. A més, en aquestes trobades es va fer un seguiment del primer any efectiu del projecte i  de l'estat de construcció de la Planta de Tecnologia dels Aliments a Huambo.
Visita Rector Angola UAB
Trobada de PDI vinculat a la cooperació universitària al desenvolupament
  • El 16 de juny, la FAS va organitzar la segona Trobada del PDI de la UAB vinculat a la cooperació universitària per al desenvolupament (CUD). La trobada va analitzar els diferents instruments de la CUD a partir d'exemples concrets, de projectes gestionats per PDI de la UAB. L'acte, en què van participar un total de 40 persones, es va iniciar amb la benvinguda de la rectora de la UAB, Ana Ripoll, del vicerector de Transferència Social i Cultural, Bonaventura Bassegoda i de la vicerectora de Relacions Internacionals, Mercè Unzeta.
Trobada PDI
Publicació de la memòria del curs 2009-10 i aprovació del Patronat dels comptes 2011
  • El 8 de juny es va reunir el Patronat de la Fundació que va aprovar els pressupostos per aquest 2011. A més, es va fer entrega de la memòria d'activitats de la FAS del curs 2009-10 la qual inclou una presentació extensa de l'organització i de les àrees, es principals activitats desenvolupades en aquest període i la rendició de comptes de l'any 2009. Si es vol rebre una còpia en paper d'aquesta publicació només cal demanar-ho a fas.comunicacio@uab.cat.
Memòria activitats FAS 2009-2010
Acte de presentació de l'exposició del patrimoni històric algerià
  • El 15 de juny, es va inagurar l’exposició "El Patrimoni Històric de Tlemcén" al vestíbul de l'edifici del Rectorat. L'exposició forma part d'un projecte més ampli "La promoció del patrimoni una eina per al desenvolupament cultural algerià" que està desenvolupant el grup de recerca Seminari d'Arqueologia Prehistòrica del Pròxim Orient (SAPPO). A l’acte de presentació hi van assistir la vicerectora de Relacions Internacional, Mercè Unzeta i membres de la Xarxa Vives d'Universitats (XVU), el SAPPO i de la FAS. A partir del 30 de juny, l’exposició serà itinerant arreu de diferents universitats que conformen la XVU. El projecte rep el suport del Fons de Solidaritat de la UAB que gestiona la FAS.

Exposició Tlemcen al Rectorat UAB
Participació del Programa CROMA al V Fòrum Plèiades
  • En el marc del V Fòrum Plèiades, organitzat per l'Institut de Ciències de l'Educació i la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, Elsa Espinosa, responsable del Programa CROMA, va participar-hi amb la ponència "Apropem la universitat a les escoles". El Fòrum és un espai de trobada de professionals i institucions de l'educació infantil i primària. En aquesta edició, duta a terme els dies 20 i 21 de maig, es va reflexionar sobre l'acció de la família en tres contextos: la llar, l'entorn i l'escola. En el següent enllaç pots consultar el programa de les jornades i els vídeos que es van enregistrar.
V Fòrum Plèiades

Concurs de disseny de la imatge pel Dia mundial de la lluita contra la sida

  • La FAS, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament del Cerdanyola del Vallès, ha convocat un concurs de disseny de la imatge de la campanya pel Dia Mundial de la lluita contra la sida. Enguany, per aquesta diada es commemoraran els 30 anys des de la detecció dels primer cas d’una persona amb VIH/sida i de les continuades campanyes d’informació sobre la malaltia. Tot i així, segueixen havent-hi nous casos de transmissió del virus i de discriminació social i laboral. En aquest context, s'obre aquest concurs per convidar els estudiants a sensibilitzar i a informar sobre la prevenció, la vida i el conviure amb el VIH. Està obert a estudiants de la UAB, la UB i la UPF i té un premi de 200€. Les propostes es poden presentar fins el 10 de setembre.

Banner concurs VIH

El Dia mundial sense fum al Campus
  • Per a la celebració del Dia mundial sense fum, el 31 de maig es va muntar un estand informatiu amb l'objectiu de donar a conèixer els efectes nocius que té el fum i el consum de tabac i cànnabis. El grup de voluntariat del Programa va convidar els estudiants universitaris a realitzar-se una cooximetria, per tenir una dada objectiva de les conseqüències a curt termini del fumar. 

Dia mundial sense fum

Més informació sobre la Fundació Autònoma Solidària al web www.uab.cat/fas

Segons els articles 21 i 22 de la Llei 34/2002, de Serveis de la societat de la Informació i Comerç Electrònic, si no vols rebre més missatges, fes arribar un correu electrònic a l'adreça: fas.comunicacio@uab.cat indicant a l'assumpte del missatge "baixa circular".