"... la educación tradicional que se daba en Rusia no podia satisfacer la naturaleza apasionada y receptiva de su hermana, ya que las familias se oponían frontalmente a que sus hijas hicieran estudios superiores y, si alguna vez se superaba este obstáculo, le era imposible ingresar en la universidad rusa ... Las ciencias no se estudiaban en las instituciones de enseñanza para las mujeres ... una de ellas realizará un matrimonio ficticio y así podrá viajar al extranjero"

Xaro Nomdedeu, Sofía, la lucha por saber de una mujer rusa, p. 86

 

   

Coincidint amb el 8 de març, en què es commemora el Dia internacional de la dona, hem volgut dedicar-lo a les matemàtiques de la UAB.

Enguany ens hem proposat conèixer de més a prop les dones de la UAB que es dediquen a les matemàtiques. Amb la col·laboració del Departament cadascuna de les doctores fa un presentació sobre la seva especialitat, ens parlen de les seves lectures de referència i ens presenten algunes de les dones matemàtiques capdavanteres. També aprofitem l'avinentesa per fer una proposta de lectures al voltant de les dones que han exel·lit en el món de les matemàtiques.
Tota la informació, incloses dades estadístiques i la bibliografia seleccionada, la trobareu a l'expositor de la Biblioteca i en aquesta web.

 
   
   

 

març de 2006 - Biblioteca de Ciències i d'Enginyeries - Exposicions anteriors - Crèdits