Cartell Jornades

ix jornades de relacions laborals

Quinze anys de la Diplomatura de Relacions Laborals

Quinze anys de reformes legislatives

Convenis col·lectius

Guia temàtica sobre convenis col·lectius: inclou recursos seleccionats per trobar convenis col·lectius per àmbit territorial (estatal, autonòmic i provincial), els registres oficials i més recursos web.

Organismes oficials

Ministeri de Treball i Immigració: hi podeu trobar informació sobre la Seguretat Social, treball i immigració i emigració; estadístiques, publicacions del ministeri i legislació.

INEM - Instituto de Empleo - Servicio Público de Empleo Estatal: inclou informació sobre treball, el sistema de prestacions, estadístiques i publicacions.

Secretaria d'Estat de la Seguretat Social: destaca la informació sobre la cotització per a diferents col·lectius, a més d'estadístiques, formularis, informes i legislació relacionada, tant espanyola com comunitària.

Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball: a més de textos legals, hi trobareu publicacions i informació sobre els projectes i estudis que duen a terme.

Observatori Estatal de Condicions de Treball: depenent de l'INSHT, estudia les condicions de treball i les seves conseqüències per a la salut dels treballadors.

Consell Econòmic i Social: inclou informes i dictàmens d'aquest òrgan consultiu del Govern pel que fa a temes socioeconòmics i laborals

Departament de Treball. Generalitat de Catalunya: conté informació sobre treball, relacions laborals, seguretat i salut laboral, a més de convenis, acords i estudis.

Consell del Treball, Econòmic i Social de Catalunya: hi trobareu els dictàmens emesos, a més d'informació sobre projectes, legislació i publicacions.

Organització Internacional del Treball: inclou informació sobre normes de treball internacionals, convenis i recomanacions emeses per tema. També enllaça amb diverses bases de dades amb estadístiques, convenis, legislació, etc.

Altres recursos

EUROPA - Actividades de la UE - Empleo y política social: recull legislació i jurisprudència referents a treball i política social, informació per temes, publicacions i enllaços a altres organismes de la UE.

EURES - Portal europeo de la movilidad profesional: conté informació sobre el mercat de treball, formació i condicions de vida a la Unió Europea

Centre d'Estudis i Recerca Sindicals: especialitzat en economia, dret laboral i sociologia del treball. Hi trobareu convenis, estudis, legislació, jurisprudència i estadístiques, entre d'altres recursos.

Diccionari de la negociació col·lectiva: realitzat pel Termcat, recull més de 700 termes sobre el món laboral, amb la definició i les equivalències en català, castellà, anglès i francès.

Novembre 2008 · Biblioteca de Ciències Socials · Disseny i contingut