Skip to Content
Universitat Autònoma de Barcelona

L'Observatori de la Tordera

 


L’Observatori de la Tordera és un projecte interdisciplinari de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Celoni, d’Hostalric i d’Arbúcies, iniciat el 1996 sota la direcció del Dr. Martí Boada.

 

L’objectiu principal és el seguiment a mitjà i llarg termini d’indicadors socioecològics a la conca del riu Tordera (NE Catalunya) en què s’han consolidat més d’una desena de línies de recerca.

La trajectòria científica i el caràcter pioner del projecte representen el punt de partida per plantejar una estratègia per la transferència de coneixement.

L’exposició La il·lustració científica com a eina de transferència de coneixement mostra les il·lustracions botàniques de l’artista Meritxell Campos, emprades com a recurs en la didàctica de la vegetació de ribera a través dels quaderns pedagògics.

Més enllà de l’expressió artística, l’exposició convida a realitzar un recorregut pel procés metodològic que segueix l’il·lustrador científic: des del treball de camp fins a l’obtenció del resultat final.