Funció gonadal en pacients obesos abans i després de cirurgia bariàtrica
Olaizola Iregui, zaskun
Webb, S. M. q (Susan M.), 1952-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Puig Domingo, Manel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Lucas Martín, Anna, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina

Date: 2012
Description: 39 p.
Abstract: Estudio observacional en 33 hombres obesos mórbidos sometidos a cirugía bariátrica con objetivo de analizar cambios del perfil gonadal tras pérdida de peso. La prevalencia de hipogonadismo basal (TT 300 ng/dL y TL 65 ng/dL) era 78,8% y 51,5%; y un año tras cirugía 6% y 15%. Al año de la cirugía se observó incremento de TT, TL, SHBG y FSH y disminución de estradiol y prolactina. La edad y PPP se asociaban significativa e independientemente al porcentaje de cambio de TT. El hipogonadismo asociado a hombres con obesidad mórbida es muy prevalente y reversible con pérdida ponderal.
Abstract: Estudi observacional en 33 homes obesos mòrbids sotmesos a cirurgia bariàtrica amb objectiu d'analitzar canvis del perfil gonadal després de pèrdua ponderal. La prevalença de hipogonadisme basal (TT 300 ng/dl i TL 65 ng/dl) era 78,8% i 51,5%, i un any després de cirurgia 6% i 15%. A l'any de la cirurgia es va observar increment de TT, TL, SHBG i FSH i disminució d'estradiol i prolactina. L'edat i PPP s'associaven significativa i independentment al percentatge de canvi de TT. El hipogonadisme associat a homes amb obesitat mòrbida és molt prevalent i reversible amb pèrdua ponderal.
Rights: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Language: Castellà.
Series: Treballs de recerca de postgrau
Document: bachelorThesis
Subject: Obesitat, Hipogonadisme

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/203874


39 p, 537.6 KB

The record appears in these collections:
Research literature > Dissertations

 Record created 2012-12-11, last modified 2019-02-02   Favorit i Compartir