Estudio epidemiológico de carcinoma escamoso de piel en el área de Barcelonés Nord
Medved, Georgiy
Oller Sales, Benjamín, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Bielsa Marsol, Ma. Isabel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Esteve Pardo, Ma. Guadalupe, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Pediatria, d'Obstetrícia i Ginecologia i de Medicina Preventiva)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Fecha: 2012
Descripción: 38 p.
Resumen: El carcinoma escamós de pell representa una de les neoplàsies més freqüents de la raça blanca. En aquest treball es pretén estimar la seva incidència acumulada a l'àrea del Barcelonès Nord. Altres objectius són conèixer la distribució per edat i sexe d'aquesta neoplàsia i la freqüència d'afectació de diferents àrees corporals. Mitjançant una revisió retrospectiva del registre hospitalari d'anatomia patològica de l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol es van recollir tots els casos incidents de carcinoma escamós de pell diagnosticats en el Barcelonès Nord durant un període de 12 mesos. La taxa d'incidència estandarditzada per a la població mundial ha estat de 17,9 / 100. 000 habitants-any. Així mateix, es va trobar una afectació major del sexe masculí i de les àrees corporals exposades als raigs ultraviolats.
Resumen: El carcinoma escamoso de piel representa una de las neoplasias más frecuentes de la raza blanca. En este trabajo se pretende estimar su incidencia acumulada en el área del Barcelonès Nord. Otros objetivos son conocer la distribución por edad y sexo de esta neoplasia y la frecuencia de afectación de distintas áreas corporales. Mediante una revisión retrospectiva del registro hospitalario de anatomía patológica del Hospital Universitario Germans Trias i Pujol se recogieron todos los casos incidentes de carcinoma escamoso de piel diagnosticados en el Barceloné Nord durante un periodo de 12 meses. La tasa de incidencia estandarizada para la población mundial ha sido de 17,9 / 100. 000 habitantes-año. Así mismo, se encontró una afectación mayor del sexo masculino y de las áreas corporales expuestas a los rayos ultravioletas.
Derechos: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Lengua: Castellà
Titulación: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Colección: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Documento: Treball final de grau
Materia: Pell ; Càncer



38 p, 268.8 KB

El registro aparece en las colecciones:
Documentos de investigación > Trabajos de investigación y proyectos de final de carrera

 Registro creado el 2012-12-11, última modificación el 2022-07-10



   Favorit i Compartir