Bioacumulació de 210Po a nivell subcel·lular
López Boix, Marina
Garcia-Orellana, Jordi (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Física)
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències

Data: 2012
Descripció: 66 p.
Resum: S'ha analitzat la concentració de 210Po en les fraccions subcel·lulars en òrgans digestius per diferents espècies de peixos. S'ha determinat que al voltant d'un 50% del 210Po es concentra en la fracció de citoplasma. La fracció de citoplasma es va separar en diferents especiacions químiques on es va determinar que la fracció de proteïna era la més enriquida en 210Po amb un 69%. Per una altra banda s'han estudiat les concentracions de metalls (Fe, Ni, Cu, Zn, Cd, Pb i Hg) en relació a la concentració de 210Po on s'ha trobat una correlació entre el 210Po i els metalls de Fe i Hg per als teixits de les espècies estudiades. També s'han analitzat les concentracions de metalls respecte a la fracció de citoplasma i s'ha relacionat amb la concentració de 210Po. Amb metalls com Fe, Cu, Ni i Hg analitzats s'ha trobat una relació front a la concentració de 210Po.
Resum: Se han analizado la concentración de 210Po en las fracciones subcelulares en órganos digestivos para diferentes especies de peces. Se ha determinado que alrededor de un 50% del 210Po se concentra en la fracción de citoplasma. La fracción de citoplasma se separó en diferentes especiaciones químicas en las que se determinó que la fracción de proteína era la más enriquecida en 210Po con un 69%. Por otra parte se han estudiado las concentraciones de metales (Fe, Ni, Cu, Zn, Cd, Pb y Hg) en relación a la concentración de 210Po donde se ha encontrado una correlación entre el 210Po y los metales de Fe y Hg para el tejido de las espcies estudiadas. También se han analizado las concentraciones de dichos metales con respecto a la fracción de citoplasma y se ha relacionado con la concentración de 210Po. En metales como Fe, Cu, Ni y Hg analizados se ha encontrado una relación frente a la concentración de 210Po.
Resum: 210Po concentration in the subcellular fractions were analyzed in digestive organs for different fish species. It has been determined that about 50% of 210Po was concentrated in the cytosol fraction. The cytosol fraction was separated into different chemical speciations which determined that the protein was the most enriched of 210Po with a 69%. Moreover the study shows the contrations of metals (Fe, Ni, Cu, Zn, Cd, Pb and Hg) in relation to the concentrations of 210Po where a correlation was found between 210Po and Fe and Hg metals for tissues of the species studied. Also the concentrations of these metals were examined in the fraction of cytosol and has been correlated with the concentration of 210Po. In metals like Fe, Co, Ni and Hg analyzed a relationship was found with 210Po concentration.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Titulació: Ciències Ambientals [2501915]
Col·lecció: Facultat de Ciències. Projectes i treballs de final de carrera. Ciències ambientals
Document: bachelorThesis
Matèria: Poloni ; Aspectes ambientals ; Peixos ; Efectes de la contaminació de l'aigua ; Metal·lotioneïna ; Contaminants metàl·lics

Adreça alternativa: https://hdl.handle.net/2072/203667


Resum
14 p, 408.6 KB

Projecte
66 p, 3.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Ciències. TFM

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2021-10-05   Favorit i Compartir